Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Knjige

Otvoren natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’

04.02.2015. Antonija Pavlić
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Društvo hrvatskih književnika (DHK) službeno je objavilo natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’, koja se svake godine od 2007. dodjeljuje u Osijeku, a sastoji se od financijske nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna te prigodne povelje.

Natječaj je otvoren za sve nakladnike i autore prvih izdanja romana (ili zbirki) pripovijedaka za djecu i mladež, a jedan od uvjeta je i djelo objavljeno u protekloj, 2014. godini.

Objava dobitnika održat će se krajem travnja, a odluku bi trebalo donijeti tročlano povjerensto sastavljeno od renomiranih hrvatskih književnika za djecu i mladež. Rezultati će se moći potražiti u dnevnim novinama, specijaliziranim književnim listovima te elektronskim medijima, dok će nagrada biti svečano uručena u Osijeku 21. svibnja 2015. godine.

Nagradu su 2007. godine ustanovili Društvo hrvatskih književnika te njezin slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak uz suradnju Ministarstva kulture RH, Hrvatske pošte i Grada Osijeka, a prvi je laureat bio Šime Storić s djelom Mačka se uvijek dočeka na noge.

Autori svoje rukopise trebaju, u tri primjerka, poslati na adresu:

DHK
Trg bana Jelačića 7/I
10000 Zagreb
naznaka – za Nagradu ‘Anto Gardaš

(Visited 128 times, 1 visits today)

Komentari