Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Knjige

Otvoren natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’

04.02.2015. Antonija Pavlić
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Društvo hrvatskih književnika (DHK) službeno je objavilo natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’, koja se svake godine od 2007. dodjeljuje u Osijeku, a sastoji se od financijske nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna te prigodne povelje.

Natječaj je otvoren za sve nakladnike i autore prvih izdanja romana (ili zbirki) pripovijedaka za djecu i mladež, a jedan od uvjeta je i djelo objavljeno u protekloj, 2014. godini.

Objava dobitnika održat će se krajem travnja, a odluku bi trebalo donijeti tročlano povjerensto sastavljeno od renomiranih hrvatskih književnika za djecu i mladež. Rezultati će se moći potražiti u dnevnim novinama, specijaliziranim književnim listovima te elektronskim medijima, dok će nagrada biti svečano uručena u Osijeku 21. svibnja 2015. godine.

Nagradu su 2007. godine ustanovili Društvo hrvatskih književnika te njezin slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak uz suradnju Ministarstva kulture RH, Hrvatske pošte i Grada Osijeka, a prvi je laureat bio Šime Storić s djelom Mačka se uvijek dočeka na noge.

Autori svoje rukopise trebaju, u tri primjerka, poslati na adresu:

DHK
Trg bana Jelačića 7/I
10000 Zagreb
naznaka – za Nagradu ‘Anto Gardaš

(Visited 137 times, 1 visits today)

Komentari