Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Knjige

Otvoren natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’

04.02.2015. Antonija PavlićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Društvo hrvatskih književnika (DHK) službeno je objavilo natječaj za književnu nagradu ‘Anto Gardaš’, koja se svake godine od 2007. dodjeljuje u Osijeku, a sastoji se od financijske nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna te prigodne povelje.

Natječaj je otvoren za sve nakladnike i autore prvih izdanja romana (ili zbirki) pripovijedaka za djecu i mladež, a jedan od uvjeta je i djelo objavljeno u protekloj, 2014. godini.

Objava dobitnika održat će se krajem travnja, a odluku bi trebalo donijeti tročlano povjerensto sastavljeno od renomiranih hrvatskih književnika za djecu i mladež. Rezultati će se moći potražiti u dnevnim novinama, specijaliziranim književnim listovima te elektronskim medijima, dok će nagrada biti svečano uručena u Osijeku 21. svibnja 2015. godine.

Nagradu su 2007. godine ustanovili Društvo hrvatskih književnika te njezin slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak uz suradnju Ministarstva kulture RH, Hrvatske pošte i Grada Osijeka, a prvi je laureat bio Šime Storić s djelom Mačka se uvijek dočeka na noge.

Autori svoje rukopise trebaju, u tri primjerka, poslati na adresu:

DHK
Trg bana Jelačića 7/I
10000 Zagreb
naznaka – za Nagradu ‘Anto Gardaš

(Visited 157 times, 1 visits today)

Komentari