Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Knjige

Otvoren natječaj za kratku priču “FEKP & In Your Pocket!”

15.04.2014. Tijana Živko
Foto: facebook

Foto: facebook

Ovogodišnji Festival europske kratke priče održat će od 1. do 6. lipnja u Šibeniku i Zagrebu, a upravo pokreću natječaj za kratku priču pod temom Što imaš u džepu? Pisati se može, kako navode, o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koja čuvaju tajne ili ih otkrivaju, zametku sna, početku putovanja, pričini ili stvarnosti. Natječaj je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja u ponoć.

Natječaj je javan, a poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem  mediju koji je dostupan čitateljstvu. Maksimalna dužina priče je 10 000 znakova s proredom, Times new roman, 12 točaka, prored 1,5. Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod. Priče možete poslati na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org (Za natječaj FEKP & In Your Pocket), u formatu wordu (formati .docx ili .doc), a uz priču potrebno je još poslati puno ime i prezime, broj telefona/mobitela i adresu za kontakt.

Najbolje priče bit će bogato nagrađene. Prva nagrada je dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija, druga nagrada je petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce, a treća vikend destinacija na hrvatskoj obali. Odlična motivacija da svoju priču kreneš pisati već sada, zar ne?

Proglašenje pobjednika održat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20:30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Žiri za odabir priče sastavljen je od pisaca, urednika, novinara i književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Detaljnije o Festivalu europske kratke priče i samom natječaju možete pročitati ovdje i na njihovoj facebook stranici.

(Visited 258 times, 3 visits today)

Komentari