Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Otvorena izložba fotografija arhitekture Zagreba

20.11.2014. Jelena Kovačev
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Jučer je otvorena izložba Toše Dabca u Muzeju suvremene umjetnosti. U njoj je predstavljen ciklus crno-bijelih funkcionalnih fotografija na temu arhitekture Zagreba. Šezdeset fotografija u razdoblju od 1930. do 1960. godine. Mnoge od njih po prvi su put predstavljene hrvatskoj javnosti. Izložba je otvorena u sklopu Dana fotografije Arhiva Toše Dabca na kojima se razotkrivaju manje poznati radovi autora s jednakom vrijednošću. Ne želi se samo prezentirati opus slavnog fotografa, već promovirati umjetnost fotografije, ukazati na važnost proučavanja medija fotografije u širem smislu, kao i na zaštitu, čuvanje i vrednovanje fotograđe. Uz predavanja, studijske izložbe i suradnju domaćih i stranih umjetnika i teoretičara održat će se fotografske radionice.

Dabac je u izložbi arhivist zgrada Zagreba koje odišu veličanstvenošću i dostojanstvenom snagom. Koristeći se različitim perspektivama i rakursima u njih udiše zanimljivost i skrivenu ljepotu. Naš užurbani život ponekad nam ne dopušta beskrajno zurenje u svijet oko nas. Dabac nas potiče da zastanemo i pogledamo što nas zapravo okružuje. Tada i vidimo igru svjetlosti i sjene, ritam u izmjeni elemenata u pročelju, gorostasnost građevina naspram sitnih ljudi u prolasku.

Izložba traje do 10.12., a sva događanja u sklopu programa 6. Dani fotografije Arhiva Tošo  Dabac su besplatna.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

(Visited 182 times, 1 visits today)

Komentari