Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Otvorena izložba fotografija arhitekture Zagreba

20.11.2014. Jelena Kovačev
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Jučer je otvorena izložba Toše Dabca u Muzeju suvremene umjetnosti. U njoj je predstavljen ciklus crno-bijelih funkcionalnih fotografija na temu arhitekture Zagreba. Šezdeset fotografija u razdoblju od 1930. do 1960. godine. Mnoge od njih po prvi su put predstavljene hrvatskoj javnosti. Izložba je otvorena u sklopu Dana fotografije Arhiva Toše Dabca na kojima se razotkrivaju manje poznati radovi autora s jednakom vrijednošću. Ne želi se samo prezentirati opus slavnog fotografa, već promovirati umjetnost fotografije, ukazati na važnost proučavanja medija fotografije u širem smislu, kao i na zaštitu, čuvanje i vrednovanje fotograđe. Uz predavanja, studijske izložbe i suradnju domaćih i stranih umjetnika i teoretičara održat će se fotografske radionice.

Dabac je u izložbi arhivist zgrada Zagreba koje odišu veličanstvenošću i dostojanstvenom snagom. Koristeći se različitim perspektivama i rakursima u njih udiše zanimljivost i skrivenu ljepotu. Naš užurbani život ponekad nam ne dopušta beskrajno zurenje u svijet oko nas. Dabac nas potiče da zastanemo i pogledamo što nas zapravo okružuje. Tada i vidimo igru svjetlosti i sjene, ritam u izmjeni elemenata u pročelju, gorostasnost građevina naspram sitnih ljudi u prolasku.

Izložba traje do 10.12., a sva događanja u sklopu programa 6. Dani fotografije Arhiva Tošo  Dabac su besplatna.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

(Visited 189 times, 1 visits today)

Komentari