Istaknuto
21.01.2018.

Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza projekta SUN U, u razgovoru nam je otkrila nešto više o svojem prvom singlu, planovima za budućnost, glazbenim projektima u kojima sudjeluje i svojoj glazbenoj prošlosti.

09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

Vizart

Otvorena izložba fotografija arhitekture Zagreba

20.11.2014. Jelena Kovačev
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Jučer je otvorena izložba Toše Dabca u Muzeju suvremene umjetnosti. U njoj je predstavljen ciklus crno-bijelih funkcionalnih fotografija na temu arhitekture Zagreba. Šezdeset fotografija u razdoblju od 1930. do 1960. godine. Mnoge od njih po prvi su put predstavljene hrvatskoj javnosti. Izložba je otvorena u sklopu Dana fotografije Arhiva Toše Dabca na kojima se razotkrivaju manje poznati radovi autora s jednakom vrijednošću. Ne želi se samo prezentirati opus slavnog fotografa, već promovirati umjetnost fotografije, ukazati na važnost proučavanja medija fotografije u širem smislu, kao i na zaštitu, čuvanje i vrednovanje fotograđe. Uz predavanja, studijske izložbe i suradnju domaćih i stranih umjetnika i teoretičara održat će se fotografske radionice.

Dabac je u izložbi arhivist zgrada Zagreba koje odišu veličanstvenošću i dostojanstvenom snagom. Koristeći se različitim perspektivama i rakursima u njih udiše zanimljivost i skrivenu ljepotu. Naš užurbani život ponekad nam ne dopušta beskrajno zurenje u svijet oko nas. Dabac nas potiče da zastanemo i pogledamo što nas zapravo okružuje. Tada i vidimo igru svjetlosti i sjene, ritam u izmjeni elemenata u pročelju, gorostasnost građevina naspram sitnih ljudi u prolasku.

Izložba traje do 10.12., a sva događanja u sklopu programa 6. Dani fotografije Arhiva Tošo  Dabac su besplatna.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

(Visited 180 times, 1 visits today)

Komentari