Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Otvorena izložba fotografija arhitekture Zagreba

20.11.2014. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Jučer je otvorena izložba Toše Dabca u Muzeju suvremene umjetnosti. U njoj je predstavljen ciklus crno-bijelih funkcionalnih fotografija na temu arhitekture Zagreba. Šezdeset fotografija u razdoblju od 1930. do 1960. godine. Mnoge od njih po prvi su put predstavljene hrvatskoj javnosti. Izložba je otvorena u sklopu Dana fotografije Arhiva Toše Dabca na kojima se razotkrivaju manje poznati radovi autora s jednakom vrijednošću. Ne želi se samo prezentirati opus slavnog fotografa, već promovirati umjetnost fotografije, ukazati na važnost proučavanja medija fotografije u širem smislu, kao i na zaštitu, čuvanje i vrednovanje fotograđe. Uz predavanja, studijske izložbe i suradnju domaćih i stranih umjetnika i teoretičara održat će se fotografske radionice.

Dabac je u izložbi arhivist zgrada Zagreba koje odišu veličanstvenošću i dostojanstvenom snagom. Koristeći se različitim perspektivama i rakursima u njih udiše zanimljivost i skrivenu ljepotu. Naš užurbani život ponekad nam ne dopušta beskrajno zurenje u svijet oko nas. Dabac nas potiče da zastanemo i pogledamo što nas zapravo okružuje. Tada i vidimo igru svjetlosti i sjene, ritam u izmjeni elemenata u pročelju, gorostasnost građevina naspram sitnih ljudi u prolasku.

Izložba traje do 10.12., a sva događanja u sklopu programa 6. Dani fotografije Arhiva Tošo  Dabac su besplatna.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

(Visited 217 times, 1 visits today)

Komentari