Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Otvorenje koncertne sezone u riječkom OKC Palach

26.01.2018. Ziher.hrFoto: press

Danas, u petak 26. siječnja OKC Palach postaje poprište ukrštavanja zvučnih kulisa koje spremaju dvije riječke koncertne atrakcije – One Piece Puzzle i Po’ metra crijeva. Za svoje vjerne fanove spremaju razaranje koje će uzdrmati temelje legendarnog kluba u Kružnoj ulici.

One piece puzzle industro pop-atrakcija, provokativno sexy formacija, agresivno-opscesni kvartet, umjetničko interventa postrojba, bend za rođenja i sprovode, bend za vjenčanja i rastave i još štošta toga ili pak  Po’ metra crijeva prvi i jedini Ča-Metal bend koji je svojim zafrkantskim pristupom cijelom konceptu i energičnim nastupima uživo uz neizistavni zamaskirani vizual osigurao svoje počasno mjesto na underground sceni. Opasna kombinacija dvaju bendova zalog su koncertne štale koja se ne propušta.

Vrata se za ove koncerte otvaraju u 20 sati, a One Piece Puzzle izlazi na pozornicu u 22:15, a točno u ponoć počinje Po’ metra crijeva.

U subotu, na istom mjestu najvljujemo riječku klupsku premijeru benda Algiers kao glazbeni odgovor na mračna vremena u kojima se nalazimo. Bend čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni, a žive na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong  na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album The Underside Of Power djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Four ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicide, zaintrigirao glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već prezentirali na svom prvom albumu. Vrata Palacha se otvaraju u 20 sati, a njihov nastup počinje u 22 sata i 15 minuta.

Pretprodajna cijena ulaznica od 80,00kn nabavljiva je na svim prodajnim mjestima sustava Entrio i  u Dallas music shop Rijeka dok se cijena na dan koncerta penje na 110,00kn.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Komentari