Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Ove subote drugo izdanje Bum United Festivala u Buzetu

24.11.2016. Anja NežićFoto: Press

Buzetska udruga mladih BUM ove subote 25. studenoga organizira drugo izdanje Bum United Festivala, a  na kojemu će nastupiti Atheist Rap, Krešo i Kisele kiše, ŠTBK i NOT!. Festival neprofitnoga karaktera započinje u 21 sat, a održat će se u Klubu mladih BUM u Buzetu.

Najzvučnije je ime festivala novosadski punk/rock sastav Atheist Rap. Bend, osnovan 1989. godine, punu je afirmaciju doživio već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”, a na kojemu se našla i pjesma Wartburg limuzina koja se vrlo brzo uvukla na vrhove regionalnih top lista. Vitalni punkeri svirali su na gotovo svim značajnim festivalima na ovim prostorima (Exit, InMusic, Belgrade Calling, Viva La Pola samo su neki od njih), a pozornicu su u svojoj bogatoj karijeri dijelili i s bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, The Exploited i Green Day. Dosad iza sebe imaju šest objavljenih studijskih albuma, jedan best of album, DVD live izdanje i album objavljen uz monografiju u povodu dvadeset godina postojanja benda. U Buzetu će u subotu nastupiti u punome sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara) i Zoran Džuklevski (gitara).

 

Krešo i Kisele Kiše riječki je sastav osnovan 2008. godine. Godinu dana kasnije bend snima demo prvijenac “Još ti nije kasno”, a 2013. godine izdaje i drugi album “Još ti nije jasno da ti nije kasno”  na kojemu gostuju Shamso 69 (Brkovi), Kristina Radovčić (The Blondes, Šajeta) i te Zoran Štajduhar Zoff (Grč). Ove su godine u rujnu izdali i svoj treći album ”U potrazi za bijelim zecom”, a koji su snimili kao nagradu za pobjedu u trećoj sezoni festivala “HR demo klub”.

Uz Atheiste i KKK, u Bumu će u subotu nastupiti još i ŠTBK i novoosnovani buzetski sastav NOT!. Šta te boli kurac bend je osnovan 2008. godine, a ove su godine objavili novi album “Sve šta je kratko lijepo traje” koji se može besplatno skinuti na njihovom Soundcloud profilu. Premijerni će nastup na Bum United Festivalu imati domaćini, buzetski friško osnovan sastav NOT!. Bend čine Marko Vrban, Denis Šćulac, Dino Greblo i Aleks Jović, a kako zvuče možete provjeriti već ove subote u Klubu mladih Bum u Buzetu.

Komentari