Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Oživjela zaboravljena animirana serija 'The Beatles'

13.09.2014. Marta Lučić
Foto: screenshot

Foto: screenshot

Osim slavnog animiranog filma iz 1968. godine, Yellow Submarine, vjerojatno samo rijetki znaju da slavni četvorac ima i svoj polusatni crtić koji je uveseljavao djecu i fanove kultnog benda svako subotnje jutro na programu ABC, i to od 1965. do 1969. S animiranom serijom ‘ The Beatles’, stvarni Beatlesi nisu imali puno veze. Glasove su im dali glumci, a karakter, utemeljen na stvarnom, dio je produkta redatelja serije. Realna povezanost je da su američki producenti serije koristili njihovu glazbu u seriji i svaku pojedinu epizodu, od ukupno tri sezone (četvrtkom se emitirala samo repriza), nazvali po jednoj njihovoj pjesmi. Ideja je bila vizualno prikazati u svakoj epizodi pojedinačno jednu pjesmu od Beatlesa. Na kraju svake epizode nalazi se i simpatičan Sing Along dio, koji zaokružuje priču epizode i daje glazbenu poduku, a ujedno i priliku da se utvrde znanja hitova ili eventualno nauče novi tekstovi.

Serija nažalost nikada nije službeno izdana u obliku DVD-a ili VHS-a, međutim kako se uvijek nađe neki entuzijast, tako je i sada objavljeno ukupno 39 epizoda, koliko ih i ima u sve tri sezone. Tko je za malo retro štiha, voli animaciju (makar ovu pomalo stariju varijantu) i ne može odoljeti hitovima kultnog engleskog četvorca, nek si da oduška na YouTube kanalu BeatlesPlanet-a. U nastavku pogledajte prvu epizodu i procijenite jesu li likovi vjerni i ponovite hitove! Napominjemo, prva epizoda je u znaku A Hard Day’s Night i I Want to Hold Your Hand!

Komentari