Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Oživjela zaboravljena animirana serija 'The Beatles'

13.09.2014. Marta Lučić
Foto: screenshot

Foto: screenshot

Osim slavnog animiranog filma iz 1968. godine, Yellow Submarine, vjerojatno samo rijetki znaju da slavni četvorac ima i svoj polusatni crtić koji je uveseljavao djecu i fanove kultnog benda svako subotnje jutro na programu ABC, i to od 1965. do 1969. S animiranom serijom ‘ The Beatles’, stvarni Beatlesi nisu imali puno veze. Glasove su im dali glumci, a karakter, utemeljen na stvarnom, dio je produkta redatelja serije. Realna povezanost je da su američki producenti serije koristili njihovu glazbu u seriji i svaku pojedinu epizodu, od ukupno tri sezone (četvrtkom se emitirala samo repriza), nazvali po jednoj njihovoj pjesmi. Ideja je bila vizualno prikazati u svakoj epizodi pojedinačno jednu pjesmu od Beatlesa. Na kraju svake epizode nalazi se i simpatičan Sing Along dio, koji zaokružuje priču epizode i daje glazbenu poduku, a ujedno i priliku da se utvrde znanja hitova ili eventualno nauče novi tekstovi.

Serija nažalost nikada nije službeno izdana u obliku DVD-a ili VHS-a, međutim kako se uvijek nađe neki entuzijast, tako je i sada objavljeno ukupno 39 epizoda, koliko ih i ima u sve tri sezone. Tko je za malo retro štiha, voli animaciju (makar ovu pomalo stariju varijantu) i ne može odoljeti hitovima kultnog engleskog četvorca, nek si da oduška na YouTube kanalu BeatlesPlanet-a. U nastavku pogledajte prvu epizodu i procijenite jesu li likovi vjerni i ponovite hitove! Napominjemo, prva epizoda je u znaku A Hard Day’s Night i I Want to Hold Your Hand!

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari