Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Radionice i predstave za djecu na Špancirfestu

03.08.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/spancirfest

Moto Špancirfesta glasi “Pokreni svoju kreativnost”, a Park kreative središnje je mjesto stvaranja, inovacije i kreacije za djecu i mlade. Zelena, sigurna oaza parka u Habdelićevoj ulici, u samom srcu Varaždina, u deset će festivalskih dana ugostiti niz zanimljivih sadržaja namijenjenih poticanju istraživanja i učenja.

Umjetnička organizacija VRUM na Špancirfestu već tradicionalno izvodi predstavu “Baja Buf” za djecu od 10 do 24 mjeseca starosti. U toj dobi djeca imaju prirodnu želju za spontanim i slobodnim kretanjem, istraživanjem prostora i svijeta vlastitim tijelom kao primarnim sredstvom komunikacije. U tome im, interakcijom i imitacijom, pomažu četiri izvođača, a roditelji, iako prisutni u prostoru, tu su da djeci puste potpunu slobodu.

Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke izvodi predstavu “Palačinka mog života“, autorski projekt mladog glumca i lutkara Davida Petrovića. Priča je to o kuharu koji mašta o tome da napravi savršenu palačinku, za uzrast 4+. Čakovečka kazališna družina Pinklec gostuje sa svojom novom predstavom “Puž muž“ koja u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu uz pouku da je igra ta koja donosi radost, a ne igračka.

Program dječjih predstava zaokružuje organizacija TeatruM s predstavom “Šumastikus“ o dva potpuna različita djeteta koja se nađu u šumi te ovise samo jedno o drugome. Interaktivna predstava prožeta je čarobnim pričama lektirnih naslova, a djecu između 5 i 14 godina starosti podučava znanjima preživljavanja u prirodi. Zadnjeg dana festivala, 27. kolovoza, DJ Mario Kovač pripremio je DJ set za djecu i sve koji se tako osjećaju.

šumastikus

[Šumastikus] Foto: www.zagrebackiplesnicentar.hr

Osim predstava, u Parku kreative održat će se i veliki broj radionica – dramska radionica, (s)likovna radionica, makeover, lutkarski špancirung (tradicionalne i moderne lutkarske tehnike), no work & just play, contakids, klikerovi mali dizajneri i #takeover (kreacija vizuala i preuzimanje društvenih mreža Parka kreative), slamonija (izrada skulptura od slame), break-a-dance uz DJ DSimplify, zagonetno drvo (vještina obrade drva), afro dance i druge.

Vindiland

Pod bedemom Staroga grada, pokraj Lančane kule, i ove se godine smjestila čarobna Vindijina zemlja puna veselja i zabave za najmlađe posjetitelje. Djeca će moći odabrati različite kreativne, zabavne i sportske sadržaje. Igre, atrakcije, animatori – pravi mali zabavni park bit će smješten u zelenilo perivoja oko Starog grada i pružiti najmlađim špancirerima priliku da se zabave, ali i nauče nešto o važnosti kretanja i zdravoj prehrani. Vindijina Zemlja zdravlja i aktivnosti bit će otvorena od ponedjeljka do petka između 10 i 14 odnosno 16 i 20 sati, a vikendom između 10 i 20 sati.

U petak, 25. kolovoza u 20:30 sati pozornica Vindilanda pretvorit će se u glazbeno-plesni spektakl kakvim Vindija svake godine počasti Špancirfest – Milk Night! Kako biste i vi bili dio Vindijine mliječne noći, odjenite se u bijelo i pridružite se na tradicionalnom hommageu mlijeku.

Ovogodišnji Špancirfest održava se od 18. do 27. kolovoza u gradskoj jezgri Varaždina, a glazbeni program održat će se na četiri pozornice. Glazbena imena predvode Massimo, Natali Dizdar, Mangroove, Nola, Božo Vrećo, The Vocapeople i drugi, a tu je i veliki broj uličnih izvođača čija će imena biti objavljena u narednim danima.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari