Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Performans kao glavni hrvatski adut na Sajmu knjiga u Frankfurtu

02.10.2014. Ziher.hr
Foto: buchmesse.de

Foto: buchmesse.de

Hrvatsko nakladništvo i ove će godine imati priliku predstaviti svoj rad na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu koji će se održati od 8. do 12. listopada. Glavna točka našeg ovogodišnjeg programa bit će Kronotop hrvatskog performansa – trotomna monografija o povijesti hrvatskog performansa koju uz pomoć Ministarstva kulture u iznosu od 150.000 kuna izdaju Školska knjiga, Bijeli val i Institut za etnologiju i folkloristiku.

Hrvatski nacionalni štand ove će se godine prostirati na 50 četvornih metara i za njegovu organizaciju zaduženi su Udruga Kurs i mreža Traduki u suradnji s Nakladom Sandorf i Ministarstvom kulture za što je iz proračuna Ministarstva izdvojeno 450.000 kn. Na sajmu će se predstaviti najistaknutiji hrvatski nakladnici među kojima su Školska knjiga, VBZ, Fraktura, Vuković-Runjić, Durieux, Algoritam, Naklada Ljevak i drugi i sveukupno čine brojku od 25 izdavačkih kuća. Osim njih, sajmu će prisustvovati i 20 hrvatskih književnika čije je biografije i prijevode fragmenata njihovih dijela u opširan katalog složila Naklada Sandorf. Katalog će od početka sajma biti dostupan na internetskoj stranici croatian-literature.hr.

Osim književnika na sajmu u Frankfurtu bit će predstavljen rad Siniše Labrovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetnika performansa, a osim predstavljanja zadnji dan festivala obilježit će umjetničke intervencije Suzane Marjanić, Višnje Rogošić, Borisa Budena i Siniše Labrovića. Na posebnom štandu bit će predstavljeni nakladnici za djecu gdje će naglasak biti na činjenici da je sljedeće godine Hrvatska zemlja-gost na sajmu knjiga u Bologni.

Ministrica je također istaknula da će Hrvatska u Frankfurtu biti jedna od potpisnica Međunarodne deklaracije o suradnji u izdavaštvu i potpori knjizi, zaštiti autora i međunarodnom povezivanju europskog tržišta. Nadamo se da će hrvatski pisci i nakladnici uspješno predstaviti bogatstvo naše suvremene književne produkcije te da ove godine nakon sajma nećemo slušati tužne priče o tome kako se umjesto na promociji i stvaranju kontakata na hrvatskom štandu radilo na obilnom izjedanju pršuta. Više o samom frankfurtskom sajmu možete doznati na službenoj stranici buchmesse.de.

Komentari