Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Glazba

Video: Pet najboljih Grammy nastupa!

08.02.2013. Antonia Šeremet
Foto: twitter.com/TheGRAMMYs

Foto: twitter.com/TheGRAMMYs

Ako ste zaboravili u nedjelju 10. veljače se održava 55. dodjela Grammy nagrada. Mi donosimo najbolje nastupe na dosadašnjim dodjelama.

5. Michael Jackson – The Way You Make Me Feel i Man in the Mirror

Daleke 1988., točno prije 25 godina Michael je desetominutnim nastupom oduševio, zamislite da danas netko ima takav nastup na Grammyjima, cijeli svijet bi bio očaran. U jednom trenutku Jackson doslovno pada na koljena i na rubu suza je, mnogi kritičari i danas smatraju da je to bila potpuno spontana reakcija.

4. Bob Dylan – Love Sick 

Godine 1998. Dylan je imao nastup za pamćenje. To je jedan od onih nastupa koji je savršen, ali je jednako tako široj publici prilično smiješan, no Dylan je ostao sebi vjeran, staložen i dovršio hit sa svog tridesetog albuma iako je pored njega plesao mušakarc s natpisom “Soy Bomb” na golim prsima.

3. Bruce Springsteen, Elvis Costello i Dave Grohl – London Calling

U čast tragično preminulom Joe Strummeru ova trojka je obradila pjesmu koja je lansirala The Clash u visine i zapalila publiku na Grammyjima 2003. godine.

2. Gnarls Barkley – Crazy

Ljeto 2006. smo svi proveli pjevajući “I remember when, I remember, I rememeber when I lost my mind.” Tvorci koji stoje iza tog hita su Cee Lo Green i Danger Mouse koji su na Grammyjima 2007. oduševili publiku sporijom verzijom tog velikog ljetnog hita.

1. Radiohead – 15 Step

Na kraju britanski velikani Radiohead koji su zasluženo zasjeli na prvo mjesto ove ljestvice sa svojim nastupom iz 2009. godine na kojem su pozornicu podijelili s limenom glazbom Sveučilišta Južna Kalifornija.

 

izvor: rollingstone.com

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari