Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Izvedbene umjetnosti

Pet priča, pet lokacija, jedna predstava: “Otac hrabrosti”

11.08.2013. Maja BrlekVrijeme čitanja: 2 minute

Foto: facebook.com/Dubrovackeljetneigre

Foto: facebook.com/Dubrovackeljetneigre

Palača Sponzi, Collegium Ragusinum, Osnovna škola Marina Getaldića u centru, igralište ispod Minčete te na Buži kod sjevernog ulaza u grad- na ovih pet lokacija će se istovremeno, 13. kolovoza premijerno izvesti “Otac hrabrosti”, autorsko i redateljsko ostvarenje Borisa Bakala. Nakon premijere “Allons enfants” Bože Jelinčića i Nataše Rajković, readaptacije “Ekvinocija” Joške Juvančića te legendarne “Kate Kapuralice” Darija Harjačeka, najavljeno je da će ovogodišnji moto Dubrovačkih ljetnih igara, “zidine od kamena, a srce od umjetnosti”, opravdati i predstava koja počiva na tragovima Brehtova teksta i njegovu viđenju teatra u kojem razbija prepreke između glumaca i publike.

Boris Bakal osnivač je Bacača Sjenki, a u dosadašnjem umjetničkom radu prepoznatljiv je po svom dokumentarističkom pristupu, netipičnim izvedbenim lokacijama i interaktivnim elementima. Za predstavu “Otac hrabrosti” Bakal je kazao da se radi o praktički pet različitih predstava koje se simultano odvijaju i u gledatelju potiču misao da se možda identična radnja odvija u tom trenutku negdje drugdje u svakodnevnici i u predstavi. Pet priča smještenih u sadašnjost koje navode na promišljanje o budućnosti, a koje se odvijaju na pet različitih lokacija- ukratko o predstavi koja se bavi hrabrošću i borbom za preživljavanje, a za koju se detalji ipak ne otkrivaju. Publika će sama odlučiti gdje će početi gledati predstavu, bit će podijeljena u pet skupina, a svaka od tih skupina će do kraja obići sve lokacije.

Osim Bakala, autorski tim čine dramaturginja Nina Gojić, asistentica redatelja Mila Pavičević te scenograf Leo Vukelić i umjetnički suradnik Aitchison William, koji sudjeluju i kao izvođači. Predstavu će izvesti Festivalski dramski ansambl koji čine Hrvojka Begović, Mia Biondić, Goran Bogdan, Srećko Horvat, Jelena Lopatić, Ivana Krizmanić, Zrinka Kušević, Emil Matešić, Bojan Mucko, Amanda Prenkaj, Marina Redžepović, Marija Šegvić te Silvio Vovk, koji su ujedno i koautori projekta. Nakon premijere, izvedbe su na programu i 14., 15. i 16. kolovoza.

(Visited 183 times, 1 visits today)

Komentari