Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Picasso, Dali i Warhol kao arhitekti

13.03.2014. Jana Gamilec
Izvor: Tumblr

Izvor: Tumblr

Projekt Archist, talijanskog arhitekta Federica Babine, bavi se interpretacijom poznatih likovnih djela u formi arhitekture. Kolekcija od 27 ilustracija prikazuje kako bi to izgledalo da su Pablo Picasso, Salvador Dali, Andy Warhol i mnogi drugi suvremeni umjetnici bili arhitekti.

Federico Babina, otprije poznat po svojim interpretacijama filmskih setova i abecedi velikih imena arhitekture i dizajna, ovim projektom bavi se uskom vezom između likovnih umjetnosti i arhitekture, te kako se „definicija i funkcija arhitekture konstantno mijenja s razvojem suvremene umjetnosti“. Na vrhu građevine Andyja Warhola je slavna limenka juhe, na Mondrianovoj dominiraju crvena, žuta i plava boja, a Picassova je trodimenzionalni kubistički kolaž. Iako ne znamo što bi dotični umjetnici mislili o ovim interpretacijama, svakako je zanimljivo zapitati se kako bi se poznata imena suvremene likovne umjetnosti izrazila u arhitekturi. Cijela kolekcija može se pogledati na službenoj stranici ovdje.

Komentari