Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Vizart

Picasso, Dali i Warhol kao arhitekti

13.03.2014. Jana Gamilec
Izvor: Tumblr

Izvor: Tumblr

Projekt Archist, talijanskog arhitekta Federica Babine, bavi se interpretacijom poznatih likovnih djela u formi arhitekture. Kolekcija od 27 ilustracija prikazuje kako bi to izgledalo da su Pablo Picasso, Salvador Dali, Andy Warhol i mnogi drugi suvremeni umjetnici bili arhitekti.

Federico Babina, otprije poznat po svojim interpretacijama filmskih setova i abecedi velikih imena arhitekture i dizajna, ovim projektom bavi se uskom vezom između likovnih umjetnosti i arhitekture, te kako se „definicija i funkcija arhitekture konstantno mijenja s razvojem suvremene umjetnosti“. Na vrhu građevine Andyja Warhola je slavna limenka juhe, na Mondrianovoj dominiraju crvena, žuta i plava boja, a Picassova je trodimenzionalni kubistički kolaž. Iako ne znamo što bi dotični umjetnici mislili o ovim interpretacijama, svakako je zanimljivo zapitati se kako bi se poznata imena suvremene likovne umjetnosti izrazila u arhitekturi. Cijela kolekcija može se pogledati na službenoj stranici ovdje.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari