Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Picasso, Dali i Warhol kao arhitekti

13.03.2014. Jana Gamilec
Izvor: Tumblr

Izvor: Tumblr

Projekt Archist, talijanskog arhitekta Federica Babine, bavi se interpretacijom poznatih likovnih djela u formi arhitekture. Kolekcija od 27 ilustracija prikazuje kako bi to izgledalo da su Pablo Picasso, Salvador Dali, Andy Warhol i mnogi drugi suvremeni umjetnici bili arhitekti.

Federico Babina, otprije poznat po svojim interpretacijama filmskih setova i abecedi velikih imena arhitekture i dizajna, ovim projektom bavi se uskom vezom između likovnih umjetnosti i arhitekture, te kako se „definicija i funkcija arhitekture konstantno mijenja s razvojem suvremene umjetnosti“. Na vrhu građevine Andyja Warhola je slavna limenka juhe, na Mondrianovoj dominiraju crvena, žuta i plava boja, a Picassova je trodimenzionalni kubistički kolaž. Iako ne znamo što bi dotični umjetnici mislili o ovim interpretacijama, svakako je zanimljivo zapitati se kako bi se poznata imena suvremene likovne umjetnosti izrazila u arhitekturi. Cijela kolekcija može se pogledati na službenoj stranici ovdje.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari