Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Picasso odgođen, a Caravaggio stiže u lipnju!

31.01.2013. Selma PezerovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Picasso je službeno odgođen! Izložba koja je najavljena za 14. veljače u Klovićevim dvorima i koja je trebala učiniti čast Hrvatskoj izlagajući cjelokupni Picassov opus odgođena je za ožujak. Uzroci odgađanja nisu jasni, iako se navode razlozi muzejske i sigurnosne prirode. Bitno je naglasiti da je rok izlaganja Picassovih djela samo odgođen no ne i otkazan. Otvorenje izložbe zakazano je za 23. ožujka.

Nekakvu kulturnu satisfakciju možemo naći u dolasku jednog velikog djela barokne umjetnosti u lipnju ove godine. Barokna slika “Večera u Emausu” Michelangela Merisija da Caravaggia (1571.- 1610.) stiže u lipnju i bit će izložena u Muzeju za umjetnosti i obrt. Posudba Caravaggiovog djela gesta je Italije kao dobrodošlica Hrvatskoj pri ulasku u Europsku uniju. Pregovori traju još uvijek, a ako sve bude po planu (s obzirom da se Picassov trenutni plan izjalovio) slika će u Zagrebu biti izložena nekoliko mjeseci. Postoje dvije verzije Caravaggiove “Večere u Emausu”. Jedna se čuva u Londonu, a ona milanska dolazi u Zagreb. Malo je reći da je ova vijest za ljubitelje umjetnosti iznenađujuća. Pozitivno, naravno. Živi bili pa vidjeli!

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari