Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Vizart

Picasso stiže za 9 milijuna kuna: Zagreb spreman za najskuplju izložbu u hrvatskoj povijesti

19.02.2013. Selma Pezerović
Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Dolazi li Picasso u Zagreb? Koliko će koštati? Koja će postavljena slika biti najskuplja?

Novinska konferencija povodom izložbe Remek-djela iz Muzeja Picasso održana je u utorak u Galeriji Klovićevi dvori. Konferenciji su, između ostalih, prisustovali ministrica kulture Republike Hrvatske, Andrea Zlatar Violić, i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić,  te ravnateljica Galerije Klovićevi dvori,  Marina Viculin. Inače, izložba dolazi iz Hong Konga, kao posljednja u nizu prije nego što se vrati u Muzej Picasso u Parizu. Izložba je prvotno trebala biti postavljena u veljači no odgođena je s navođenjem razloga sigurnonosne, muzejske i u konačnici, financijske pozadine.

To nas ne bi trebalo ni čuditi s obzirom da će cjelokupni “Picasso-projekt” u Zagrebu stajati 9 milijuna kuna! “Trebamo biti sretni što možemo sudjelovati u ovome!”, rekao je Milan Bandić.

O cijeni pojedinačne ulaznice se još uvijek pregovara, no trebala bi se kretati oko 10 eura.  Uz to, Hrvatskoj se time čini velika čast. I, da ne zaboravimo, reklama… U Francuskoj je nedavno završio festival hrvatske kulture – “Croatie, la voici!” i Picasso se navodi kao nastavak hrvatsko-francuskog prijateljstva. Ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, na upit koja će  najskuplja Picassova slika biti izložena u Zagrebu, naravno nije dala odgovor. “Od skulptura, skica slavnih Gospođica iz Avignona do djela plavo-ružičaste faze koja imaju umjetničku težinu i vrijednost,  najvrijednija slika ovisi o cifri osiguranja, tehnici i veličini”, izjavila je  ravnateljica galerije.

Izložba je (nanovo) zakazana za 23. ožujak i trebala bi biti postavljena sve do 7. srpnja.

Komentari