Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Picasso stiže za 9 milijuna kuna: Zagreb spreman za najskuplju izložbu u hrvatskoj povijesti

19.02.2013. Selma Pezerović
Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Dolazi li Picasso u Zagreb? Koliko će koštati? Koja će postavljena slika biti najskuplja?

Novinska konferencija povodom izložbe Remek-djela iz Muzeja Picasso održana je u utorak u Galeriji Klovićevi dvori. Konferenciji su, između ostalih, prisustovali ministrica kulture Republike Hrvatske, Andrea Zlatar Violić, i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić,  te ravnateljica Galerije Klovićevi dvori,  Marina Viculin. Inače, izložba dolazi iz Hong Konga, kao posljednja u nizu prije nego što se vrati u Muzej Picasso u Parizu. Izložba je prvotno trebala biti postavljena u veljači no odgođena je s navođenjem razloga sigurnonosne, muzejske i u konačnici, financijske pozadine.

To nas ne bi trebalo ni čuditi s obzirom da će cjelokupni “Picasso-projekt” u Zagrebu stajati 9 milijuna kuna! “Trebamo biti sretni što možemo sudjelovati u ovome!”, rekao je Milan Bandić.

O cijeni pojedinačne ulaznice se još uvijek pregovara, no trebala bi se kretati oko 10 eura.  Uz to, Hrvatskoj se time čini velika čast. I, da ne zaboravimo, reklama… U Francuskoj je nedavno završio festival hrvatske kulture – “Croatie, la voici!” i Picasso se navodi kao nastavak hrvatsko-francuskog prijateljstva. Ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, na upit koja će  najskuplja Picassova slika biti izložena u Zagrebu, naravno nije dala odgovor. “Od skulptura, skica slavnih Gospođica iz Avignona do djela plavo-ružičaste faze koja imaju umjetničku težinu i vrijednost,  najvrijednija slika ovisi o cifri osiguranja, tehnici i veličini”, izjavila je  ravnateljica galerije.

Izložba je (nanovo) zakazana za 23. ožujak i trebala bi biti postavljena sve do 7. srpnja.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Komentari