Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Picasso stiže za 9 milijuna kuna: Zagreb spreman za najskuplju izložbu u hrvatskoj povijesti

19.02.2013. Selma Pezerović
Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Foto: facebook.com/ Pablo Picasso

Dolazi li Picasso u Zagreb? Koliko će koštati? Koja će postavljena slika biti najskuplja?

Novinska konferencija povodom izložbe Remek-djela iz Muzeja Picasso održana je u utorak u Galeriji Klovićevi dvori. Konferenciji su, između ostalih, prisustovali ministrica kulture Republike Hrvatske, Andrea Zlatar Violić, i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić,  te ravnateljica Galerije Klovićevi dvori,  Marina Viculin. Inače, izložba dolazi iz Hong Konga, kao posljednja u nizu prije nego što se vrati u Muzej Picasso u Parizu. Izložba je prvotno trebala biti postavljena u veljači no odgođena je s navođenjem razloga sigurnonosne, muzejske i u konačnici, financijske pozadine.

To nas ne bi trebalo ni čuditi s obzirom da će cjelokupni “Picasso-projekt” u Zagrebu stajati 9 milijuna kuna! “Trebamo biti sretni što možemo sudjelovati u ovome!”, rekao je Milan Bandić.

O cijeni pojedinačne ulaznice se još uvijek pregovara, no trebala bi se kretati oko 10 eura.  Uz to, Hrvatskoj se time čini velika čast. I, da ne zaboravimo, reklama… U Francuskoj je nedavno završio festival hrvatske kulture – “Croatie, la voici!” i Picasso se navodi kao nastavak hrvatsko-francuskog prijateljstva. Ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, na upit koja će  najskuplja Picassova slika biti izložena u Zagrebu, naravno nije dala odgovor. “Od skulptura, skica slavnih Gospođica iz Avignona do djela plavo-ružičaste faze koja imaju umjetničku težinu i vrijednost,  najvrijednija slika ovisi o cifri osiguranja, tehnici i veličini”, izjavila je  ravnateljica galerije.

Izložba je (nanovo) zakazana za 23. ožujak i trebala bi biti postavljena sve do 7. srpnja.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Komentari