Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Pixies našli novu basisticu Kim!

02.07.2013. Monika Savić
Foto: pixies_facebook.com/pixies.jpg

Foto: pixies_facebook.com/pixies.jpg

Jedna Kim otišla, druga došal! Nakon što je originalna basistica Pixiesa napustila bend, službeno je potvrđeno da će na njeno mjesto doći Kim Shattuck. Tako će se nova Kim pridružiti bendu na europskoj turneji, na basu i bek vokalima. Shattuck je trenutno u bendu the Muffs, koji su do sada izdali pet studijskih albuma, uključujući ”Really Really Happy” iz 2004. godine. Prije osnivanja the Muffsa, svirala je s Pandorama, ženskim sastavom koji je bio dio  takozvane ”Paisley Underground indie scene” 80-ih u Los Angelesu.

Pixies će s europskom turnejom startati 29. rujna u Parizu i završiti 24. studenoga u Londonu. Bend je obećao nove pjesme i najavio iznenađenja na pozornici. ”Uz svima omiljene pjesme, svirat ćemo pjesme koje godinama nismo svirali i one koje nikada nismo odsvirali uživo… Uvježbali smo otprilike 80 pjesama, tako da možemo promijeniti set listu u zadnjoj minuti, ako tako poželimo. Jako se veselimo ovoj turneji.”, izjavio je pjevač Black Francis.

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari