Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Pjesme iz reklama koje su nam ušle u uho i natjerale nas da ih pjevušimo danima

01.04.2013. Monika SavićVrijeme čitanja: 2 minute
Fotomontaža: Ziher.hr

Fotomontaža: Ziher.hr

Teško da postoji osoba koja baš obožava gledati reklame, pogotovo kada prekinu najnapetiju scenu u filmu ili seriji. Ali, postoje i one reklame za koje želimo da potraju bar minutu duže, upravo zbog pozadinske pjesme. Ovo su neke od pjesama koje većina nas zna jer su bile sastavni dio reklame pa krenimo redom.

Selah Sue – This World

Zadnja reklama za Kinder Bueno u kojoj se pojavljuje lijepa djeva i naravno vampir (što bi današnji svijet bio bez vampira), zapela je za uho mnogima upravo zbog pjesme koja je uradak mlade belgijske glazbenice zanimljive boje glasa, Selah Sue. Pjesma nosi naziv This World i zaista zvuči kao da nas vodi u neki drugi svijet. Pjevačicu je magazin Rolling Stone proglasio ”novim glazbenim licem 2012. godine”, a nekako imam osjećaj da njezino vrijeme tek dolazi.

Bobby Hebb – Sunny

Reklame za Raffaello su poznate po dobrom odabiru pjesama. Nakon pjesme Speechless ženskog dua The Veronicas, počeli smo pjevušiti i onu iz zadnje reklame za Raffaello, a ona je djelo preminulog američkog pjevača i tekstopisca Bobbyja Hebba i zove se Sunny.

Train – Shake up Christmas

Shake it up, Shake up the hapiness…Svaka osoba koja ima televizor morala je čuti, a i zapamtiti tekst pjesme koju je Coca Cola mudro iskoristila u svojoj reklami. Pjesma je vesela, zarazna i božićna i to je bilo dovoljno da ju na Youtubeu pregleda preko 20 milijuna ljudi, a Coca Cola i bend Train poslije su zadovoljno trljali ruke.

Angus & Julia Stone – Paper Aeroplane

Lagana pjesma koja prati reklamu za Vip, vlasništvo je brata i sestre, Angusa i Julie, koji djeluju kao folk-blues duo. Do sada su izdali dva studijska albuma, a u intervjuu za ”Rolling Stone” Angus je izjavio: ”Želim stvarati pjesme koje me tjeraju da se pokrenem, bazirane na grooveu”, ako tim smjerom krenu teško da će stvarati pjesme kao što je Paper Aeroplane.

The Asteroids Galaxy Tour – Sing It Out Loud

Reklama za Heineken u kojoj se pojavljuje svemogući muškarac koji obara s nogu sve redom, uspjeh je postigla velikim dijelom i zbog pjesme koja ju prati. Sing It Out Loud pripada danskom pop bendu The Asteroids Galaxy Tour, čija pjevačica Mette Lindberg ima vrlo specifičan glas, što daje dodatan štih pjesmi. Bend je do sada izdao dva albuma, ”Fruit” i ”Out of Frequency”, a zanimljiva je i činjenica da ih je otkrio menadžer preminule pjevačice Amy Winehouse i ponudio im da otvore njezin koncert u Copenhagenu, to je bio ujedno i prvi pravi live nastup benda.

(Visited 11.614 times, 18 visits today)

Komentari