Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Nagrade

Vodimo vas na predstavu “Plac” Zagrebačkog plesnog ansambla

13.09.2017. Ziher.hrFoto: www.zagrebackiplesniansambl.hr

Zagrebački plesni ansambl u rujnu najavljuje četiri izvedbe dviju plesnih uspješnica: predstave “Plac” u koreografiji  jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, čija je premijera u srpnju obilježila 30 godina postojanja Eurokaza, te predstave “The Devil’s Garden” američkog koreografa s belgijskom adresom Davida Hernandeza koja je premijerno izvedena krajem 2016. godine. Predstava “Plac – Cai shichang” bit će izvedena u utorak i srijedu, 12. i 13. rujna u Zagrebačkome plesnom centru u 20 sati, a “The Devil’s Garden” u utorak i srijedu, 19. i 20. rujna u Zagrebačkome kazalištu mladih u 20 sati.

Festival Eurokaz premijerom interdisciplinarno-antropološko-plesnog projekta “Plac – Cai Shichang” obilježio je u srpnju 30 godina postojanja. Predstava je nastala u koprodukciji Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra te u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui. Predstavu izvode plesačice Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Foto: www.zagrebackiplesniansambl.hr

Kazališno-plesni projekt “Plac – Cai shichang” orkestrirana je dramaturška vratolomija plesa, gestualnog teatra, dokumentarnih približavanja i izložbe začudnosti nad svakodnevnim alatkama zagrebačke tržnice Dolac i središnje tržnice u Pekingu – tih bučnih i užurbanih mjesta susreta, proizvodnje i potrošnje, panorame najrazličitijih proizvoda, ali i ljudskih strasti, koje su, suočene sa stalnom neoliberalizacijom tržišta, postupno i neizbježno počele
urušavati.

“Plac – Cai Shichang” istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva kumica – žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini. Za izvedbu predstave u srijedu, 13. rujna, dijelimo dvije ulaznice. Pronađite ovu objavu na Ziherovoj Facebook stranici te u komentiru napišite svoje ime i prezime. Dijelimo 2×2 ulaznice, dobitnike objavljujemo u 18h!

Komentari