Istaknuto
23.08.2017.

Riječka četvorka Silk Milk definirana je kao instrumental progressive funk rock bend, sviraju autorske skladbe i u tome uživaju. Ozbiljni su što se tiče pristupa stvaranju glazbe, no u tome uvijek nađu mjesta za zabavu. Dok pripremaju debitantski EP, upoznajte ih malo bolje u intervjuu.

20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

Glazba

Placebo prvo veliko ime ovogodišnjeg INmusic-a

09.01.2015. Antonija Pavlić
Foto: facebook.com/officialplacebo

Foto: facebook.com/officialplacebo

Počela su polako ‘curiti’ imena headlinera desetog izdanja INmusic festivala. Nakon što su organizatori krajem prosinca objavili prva dva gosta – kalifornijski stoner rock band Eagles of Death Metal i elektro soul duo iz Velike Britanije We Are Shining, došao je red na prvog zvučnog izvođača – riječ je, naime, o jednom od najcjenjenijih rock bendova današnjice, britanskom Placebu!

Jubilarni, deseti INmusic festival, koji će se održati od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti te Otocima Trešnjevka i Univerzijada, tako je već sada pokazao da se ni ove godine neće ‘šaliti’, već nastavlja s praksom dobre svirke i kvalitetnih glazbenika.

Placebo u svojoj diskografskoj škrabici za sad posjeduje sedam studijskih albuma (najnoviji datira iz 2013. – ‘Loud Like Love‘). Osnovani su 1994. godine, a interes kritike i publike na sebe su svrnuli već debitantskim uratkom iz 1996. naslovljenim ‘Placebo’. Proboj na svjetskoj glazbenoj sceni nastavili su već sljedeće godine, kada gostuju na velikom koncertu Davida Bowiea u Madison Square Gardenu u New Yorku, i to ni manje ni više negoli na obilježavanju njegova 50. rođendana.

Gitarist Brian Molko i basist Stefan Olsdal službeno se vode kao osnivači sastava (kasnije im se pridržio Steve Forrest), a zvuk kojem su se priklonili mješavina je glam rocka i gothic popa. Zbog specifičnog imidža i kvalitetne glazbe, Placebo je i danas izuzetno cijenjen u alt-rock i darkerskoj populaciji, a nekoliko im je puta javno priznanje udijelio David Bowie.

Ulaznice za ovogodišnji INmusic do 17. travnja mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna i to putem Webshopa službene stranice festivala, u zagrebačkom Dirty Old Shopu te svim poslovnicama OTP banke od 15. siječnja.

Komentari