Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Planira se snimanje remakea filma “Ben-Hur”

17.01.2013. Ora Ines
http://www.facebook.com/BenHurFan/photos

http://www.facebook.com/BenHurFan/photos

Filmski studio Metro Goldwyn Mayer (MGM), kako prenose strani mediji, planira snimiti remake filma “Ben-Hur”. Radnja se fokusira na židovskog princa Judaha Ben-Hura koji bude prodan u roblje i koji se zaklinje na osvetu protiv svojih krvnika. Priča će se jednim dijelom dotaknuti i Isusa Krista, kojeg Ben-Hur sreće nekoliko puta tokom svog putovanja, prenosi Klix.

Film će biti baziran na scenariju Keitha Clarkea, koji je pak adaptiran prema romanu Lewa Wallacea iz 1880. godine, pod imenom “Ben-Hur: A Tale of the Christ”. Roman je prvi put adaptiran za nijemi film 1925. godine, a najpoznatija je adaptacija, nagrađena s 11 Oscara, ona iz 1959. godine s Charltonom Hestonom u glavnoj ulozi. Premda su svi već čuli za ovaj film, nakon srpskog nagrađivanog filma ”Parada” svi su ga odlučili pogledat ponovno, baš zbog Limunove ljubavi prema ovom filmu i tvrdnje njegovih ”prijatelja” da je film pun homoseksualnih detalja !

(Visited 101 times, 1 visits today)

Komentari