Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Izvedbene umjetnosti

Plesna predstava “Hunting Family #4” na Akademiji dramske umjetnosti

01.02.2018. Ziher.hrFoto: Akademija dramske umjetnosti

Studenti treće godine preddiplomskog studija suvremenog plesa na Akademji dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će u četvrtak i petak, 1. i 2. veljače predstavu “Hunting Family #4” koreografa Francesca Scavette na sceni F22 s početkom u 20 sati.

“Kreirati predstavu za Akademiju za mene znači fokusirati se na studente, ponuditi im proces koji njihova tijela može informirati s novim znanjem te transformirati njihovu viziju. Fokusirajući se na kvalitetu pristupa osobnom istraživanju svakog studenta, neprestano sam izazivao njihovu individualnu izvođačku prisutnost. Nadam se da će naš rad u njima duže odzvanjati od same predstave”, o radu sa studentima zapisao je Francesco Scavetta.

Predstava se bavi koreografskim i kompozicijskim rješenjima koja koriste tijelo i pokret kao svoje središnje elemente. Svaki izvođač treba biti veoma oprezan i opušten, istovremeno prizemljen i spreman za reakciju na grupu. Svaki izvođač treba napraviti izbor nadahnut strukturiranim improvizacijama i neprekidno aktivirati svoj unutarnji plesni pejzaž.

Predstavu izvode Anđela Bugarija, Ema Crnić, Ida Jolić (nastavnički smjer), Marta Habulin, , Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Eva Kocić, Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač te Andreas Haglund i Kalliopi Siganou, studenti na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost. Nositeljica kolegija je Petra Hrašćanec, gost predavač i koreograf je Francesco Scavetta, producent Robin Mikulić, student 2. godine diplomskog studija kazališne dramaturgije, dok video potpisuje Mateja Ilijašev, studentica 3. godine preddiplomskog studija snimanja. Ulaz je besplatan.

Projekt “Hunting Family #4” ostvaren je djelomično u centru Vitlycke, gdje je imao prvu javnu prezentaciju 27. siječnja 2018. godine. Odsjek plesa ADU-a zahvaljuje Umjetničkom centru Vitlycke i Švedskoj ambasadi što su pomogli u ostvarenju ove suradnje s ciljem obrazovanja mladih plesačica i plesača.

(Visited 64 times, 2 visits today)

Komentari