Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Po prvi put organizirana Noć hrvatskog filma i novih medija

07.06.2014. Ziher.hr
Foto: NoćHrvatskogFilma

Foto: NoćHrvatskogFilma

Noć hrvatskog filma će se održati 14. lipnja u 8 različitih gradova Lijepe naše, a tijekom jedne večeri prikazat će se 250 hrvatskih filmova. Među ostalima bit će prikazani i prvi hrvatski cjelovečernji zvučni film Lisinski i klasik ‘Tko pjeva zlo ne misli’, zajedno s 14 digitaliziranih filmova te najbolje od hrvatskog dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma. 

Filmski program u svim kino dvoranama počinje u 18 sati, osim u zagrebačkom kinu Europa gdje će se održati svečano otvorenje manifestacije s početkom u 20 sati. Kao i na svim ostalim projekcijama, ulaz na svečano otvorenje je besplatan.  Dio programa bit će posvećen filmskoj glazbi, od njenih samih početaka do danas ulicom sjećanja vodit će vas Cantus Ansambl svirajući neke od najznačajnijih skladbi napisanih za film: Tko pjeva zlo ne misli, Bitka na Neretvi, Vlak u snijegu, Glembajevi, Baltazar… U dvorani Muller kina Europa prikazivat će se izbor najzanimljivijih radova u kategoriji ‘Novi mediji’, a održat će se i filmska tribina pod nazivom Hrvatski film između umjetnosti i publike?, čiji su voditelji filmski kritičar Boško Picula i povjesničar filma Daniel Rafaelić, a gosti  redatelji Lordan Zafranović i Vinko Brešan, filmska kritičarka Diana Nenadić, producent Stanislav Babić i glumica Marija Škaričić. Kako stvaranje interesa za domaći film ne može proći bez mladih nada, organizatori će premijerno prikazati i Glazbenu kutiju, dugometražni prvijenac mladog Bruna Mustića, iza čijeg snimanja stoji zanimljiva priča.

Stvoren je tako specifičan filmski program za svaki grad uključen u projekt, u nadi da će val dobre nade u interes hrvatske publike za domaći film, u toj jednoj Noći, stvoriti tsunami, koji će to zanimanje trajno i dugo vremena pojačati.

Komentari