Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Počast Glawoggeru u kinu Europa uz ‘Slavu kurvi’

24.04.2014. Kristina VrdoljakVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press

Foto: press

Austrijski redatelj Micahel Glawogger, najpoznatiji po svojm dokumentarnim filmovima Megacities ( 1998.) ,Smrt Radnika (2005. ) i Slava kurvi (2011.) , trilogiji o globalizaciji uz koju se istaknuo i igrani film Kill Daddy Good Night preminuo je jučer u 55. godini života za vrijeme boravka u Liberiji u kojoj je radi na novom filmskom projektu.

O svojim filmovima u intervju za tportal izjavio je : Moji filmovi su o dvije stvari. Jedno je ono što bih nazvao ‘položaj čovjeka’, želim shvatiti kako ljudi dišu, kako im mozak radi, kako funkcioniraju u teškim uvjetima, ali mislim da su moji filmovi i o ljepoti ljudi, o tome kako se snalaze, kako mogu biti snažni, kako mogu biti dobri i prekrasni čak i ako su siromašni, čak i ako su bogati… Postoje mnoge nijanse sive u mojim filmovima, ali ja vas neću učiti o svijetu, ja ću vam ga pokazati. To mi je cilj.

U ponedjeljak, 28.travnja, održat će se besplatne projekcije njegovog posljednjeg dokumentarnog filma –Slava kurvi, koji nepristrano i ne osuđujući zabilježava položaj žena, prostitutki i seksualnih radnica u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku, a donose ih kino Europa, Dokukino i Restart.

Michael Glawogger bio je čest gost Zagreb Film Festivala, u sklopu kojeg je 2012. godine prikazana  njegova retrospektiva te je održao i iznimno posjećeno masterclass predavanje u Dokukinu KIC.

Projekcija u kinu Europa počet će u 21.10h uz uvodni govor Glagowoggerovog prijatelja i suradnika, srpskog dokumentarista Borisa Mitića.

Foto: press

Foto: press

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari