Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Počinje jesenska shema u kinu Europa

12.09.2017. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Kino-EUROPA-38415356663/

Redovna jesenska programska shema kreće s novim filmskim naslovima! Humoristički osvrt na aktualnu izbjegličku krizu Druga strana nade najpoznatijem finskom redatelju Akiju Kaurismäkiju donio je Srebrnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu. Khaled je sirijski izbjeglica u potrazi za azilom, a Wikström vlasnik zabačenog helsinškog restorana. ‘Njih dvojica u bendu’, konobarica i pas tvore utopijsku zajednicu – tipičnu za Kaurismäkija. Suživot spojen sudbinom koji pokazuje da svijet može i treba biti bolje mjesto.

Za svaku je preporuku i nostalgični dokumentarac ‘Trst, Jugoslavija’ redatelja Alessija Bozzera o vremenu kada se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, a Piazza Ponterosso u središtu Trsta postala je “najveći šoping centar Balkana”. O svojim doživljajima u filmu progovara i mnoštvo javnih figura među kojima su Rade Šerbedžija, Željko Senečić, Slavenka Drakulić, Denis Kuljiš i Goran Bregović.

Bugarsko-grčku dramu ‘Slava’ mnogi hvale zbog njezina dokumentarnog realizma koji opisuju kao savršen spoj Franka Capre i braće Dardenne. Željeznički radnik Tsanko Petrov koji pronađe milijun leva postaje žrtvom kaosa birokracije i korupcije u nagrađivanom filmu bugarskog redateljskog dvojca Kristine Grozeve i Petra Valchanova.

Mračni danski krimić ‘Zemlja tame’ redatelja Fenara Ahmada vodi nas u kriminalni milje Kopenhagena. Zaid je uspješan kirurg i živi u lijepom stanu sa svojom trudnom djevojkom. Jedne noći Zaidov mlađi brat, Yasin, pokuca na njihova vrata i traži novac. Nekoliko dana kasnije Yasina napadaju, a zatim i ubiju. Budući da policija nije od velike pomoći, Zaid osjeća da mora sam pronaći krivca.

Komentari