Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Počinje jesenska shema u kinu Europa

12.09.2017. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Kino-EUROPA-38415356663/
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Redovna jesenska programska shema kreće s novim filmskim naslovima! Humoristički osvrt na aktualnu izbjegličku krizu Druga strana nade najpoznatijem finskom redatelju Akiju Kaurismäkiju donio je Srebrnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu. Khaled je sirijski izbjeglica u potrazi za azilom, a Wikström vlasnik zabačenog helsinškog restorana. ‘Njih dvojica u bendu’, konobarica i pas tvore utopijsku zajednicu – tipičnu za Kaurismäkija. Suživot spojen sudbinom koji pokazuje da svijet može i treba biti bolje mjesto.

Za svaku je preporuku i nostalgični dokumentarac ‘Trst, Jugoslavija’ redatelja Alessija Bozzera o vremenu kada se masovno putovalo preko granice po komadić kapitalističkog sna, a Piazza Ponterosso u središtu Trsta postala je “najveći šoping centar Balkana”. O svojim doživljajima u filmu progovara i mnoštvo javnih figura među kojima su Rade Šerbedžija, Željko Senečić, Slavenka Drakulić, Denis Kuljiš i Goran Bregović.

Bugarsko-grčku dramu ‘Slava’ mnogi hvale zbog njezina dokumentarnog realizma koji opisuju kao savršen spoj Franka Capre i braće Dardenne. Željeznički radnik Tsanko Petrov koji pronađe milijun leva postaje žrtvom kaosa birokracije i korupcije u nagrađivanom filmu bugarskog redateljskog dvojca Kristine Grozeve i Petra Valchanova.

Mračni danski krimić ‘Zemlja tame’ redatelja Fenara Ahmada vodi nas u kriminalni milje Kopenhagena. Zaid je uspješan kirurg i živi u lijepom stanu sa svojom trudnom djevojkom. Jedne noći Zaidov mlađi brat, Yasin, pokuca na njihova vrata i traži novac. Nekoliko dana kasnije Yasina napadaju, a zatim i ubiju. Budući da policija nije od velike pomoći, Zaid osjeća da mora sam pronaći krivca.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari