Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Počinje riječko prikazivanje filmova Human Rights Film Festivala

07.12.2017. Ziher.hrFoto: press / "Projekt Florida"

Od danas, 7. prosinca na repertoaru Art-kina će se naći festival filmova o ljudskim pravima – Human Rights Film Festival koji donosi 12 filmskih naslova u terminima 17, 19, i 21 sat uz slobodan ulaz.

Bez zaklona, prvi film gostovanja ovogodišnjeg HRFF-a, donosi priču o medicinskom bratu u hitnoj službi bolnice nedaleko Baghdada. Nakon njega, u 19 sati, na repertoaru je dokumentarni film Pitaš li se tko je pucao? koji forenzički ispituje prošlost i suočava gledatelje s rasizmom u samoj srži američkog društva. Posljednji film prvog dana je Bez naslova Michaela Glawoggera (i Monike Willi) – koji je ‘bez teme’, ‘bez naslova’, ‘bez imena’, a zapravo predivan kolaž života.

Petak, drugi dan HRFF-a, odnosi dokumentarnu priču o zloglasnom japanskom kanibalu (Caniba), dramu Projekt Florida koja nas vodi u floridsku suburbiju i indie dramu Sedmoga dana – priču o stalnom sukobu između nade u ostvarenje ‘američkog sna’ i teške svakodnevice.

beach rats

Foto: facebook.com/upcomingmovies

Treći dan donosi dokumentarac Gospođa Fang koji prikazuje posljednjih deset dana u životu gospođe koja pati od Alzheimerove bolesti, atmosferičnu dramu Štakori s plaže prati tinejdžera iz Brooklyna koji dane provodi drogirajući se i tražeći starije muškarce za zabavu te dokumentarac Rizik koji prati Julliana Assangea, utemeljitelja zviždačke platforme WikiLeaks nakon nekoliko godina zatočeništva.

Posljednji dan na repertoaru je Dawson City – Zamrznuto vrijeme koji donosi rekonstrukciju gradića Dawson kroz filmske isječke iz studija Thomasa Edisona te kultne fotografije Erica Hegga kao i čileanska drama o ženi koja je na društvenoj margini, ali ju mi imamo prilike vidjeti kao ono što ona želi biti – Jedna čudesna žena. Posljednji film gostovanja festivala je Grad duhova koji nas vodi u Raku, glavni grad tzv. Islamske države.

Program Human Rights Film Festival gostuje u Art-kinu u suradnji s Multimedijalnim institutom, Udrugom Filmaktiv i Udruženjem za razvoj kulture Urk.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari