Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Počinje 19. Špancirfest: 10 dana glazbe, predstava, radionica i dobre zabave

18.08.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/spancirfest

U deset dana trajanja, od petka 18. do nedjelje 27. kolovoza, najveći, najveseliji i najraznovrsniji hrvatski festival donosi četiri glazbene pozornice, više od 20 performera i uličnih izvođača, Luminarium, Kraljevsku zonu, Vindiland, Vinski grad, Park kreative, raznolike radionice, 100-injak izlagača s bogatom ponudom i još mnogo toga. Ovogodišnji Špancirfest u deset dana trajanja donosi više od 400 različitih sadržaja koji će posjetiteljima pružiti užitak za sva osjetila (i sve ukuse).

Od bogate festivalske ponude u prva tri dana izdvajaju se koncerti Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora te Bože Vreće na  Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković. Jedini su to koncert za koje se plaćaju ulaznice, a mogu se kupiti na web stranici Špancirfesta ili na prodajnom mjestu ispred vile Bedeković prije samog koncerta (ako ih ostane). Marko Louis, Nipplepeople i Gretta nastupit će prvog vikenda Špancirfesta na Stančiću, a Nola, Drvored i Soul Sisters na Korzu. U Kraljevskoj zoni  prva tri festivalska dana sviraju JamIT, Dino Dvornik Official Tribute band, The Evokers, Mostar sevdah reunion, Fajrunt te Queen real tribute.

Ulični program donosi nastupe Heroja ulica – pobjednika natječaja za ulične svirače. Naravno, tu su i brojni performeri i ulični teatri koji će posjetitelje zabavljati na trgovima i ulicama povijesne jezgre Varaždina. Prvog vikenda tamo će se naći Ulik Mecanocomic, Druckluft Orchester, Les Phalenes, Kraken Orchestra, The Swan Gods i Il Grande Piano.

Foto: facebook.com/spancirfest

Architects of Air, Kraljevska zona, Vinski grad

Posebna atrakcija bit će Luminarium – velebno zračno zdanje površine veće od tisuću četvornih metara postavljeno na Kapucinski trg koje će posjetitelje transportirati u neki drugi svijet. Luminarium  s radom počinje u subotu, 19. kolovoza, a za to jedinstveno iskusto naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kuna pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz.

Kraljevska zona, smještena pod zidine Starog grada te njegovog južnog i zapadnog bedema, ponovno će biti mjesto susreta, druženja i uživanja u probranoj street-food ponudih ponajboljih hrvatskih restorana. I svi ostali sadržaji Špancirfesta (radionice i predstave u Parku kreative, kreativne radionice LOOP-a i MOP-a, Kreativnica u Uskoj ulici, Vindiland, obrtnička ulica, art-ulica) kreću punom parom.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari