Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Počinju Ljetne noći Teatra EXIT u atriju MUO – 18 predstava u 45 dana

18.06.2015. Tim HrvaćaninFoto: www.teatarexit.hr

Večeras počinju 6. Ljetne noći Teatra EXIT koje će se do 2. kolovoza održavati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt. Pokrenute kako bi kroz ljeto održavale kulturni život grada Zagreba, na ovogodišnjim će Noćima biti izvedeno čak 18 predstava. Otvorit će ih jedna od dugovječnih Exitovih produkcija, „Balon“ Mate Matišića u režiji Mislava Brečića.

Prvi je vikend rezerviran za nekoliko gostujućih predstava. U petak gostuje beogradski Atelje 212 sa satiričnom crnom komedijom Aleksandra Radivojevića „Strujosek“  o terenskom radniku elektrodistribucije koji neplatišama i potencijalnim kradljivcima sječe struju. U subotu gostuje HNK Split s predstavom „Idomenej“. Tekst suvremenog njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelpfenninga o mitskom junaku Trojanskoga rata režirao je Rene Medvešek.

U srijedu, 24. lipnja, na Ljetnim noćima gostuje i osječko Hrvatsko narodno kazalište s predstavom „260 dana“. Knjigu sjećanja Marijana Gubina režirao je Dražen Ferenčina. Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro „Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)“ još će jednom zaigrati na Ljetnim noćima u ponedjeljak, 29. lipnja.  U sklopu programa bit će izveden  i novi autorski projekt Saše Anočića „Nas dva i ja“ o kojem se zasad samo zna da će se baviti „svakodnevnim manjim i većim vrijednostima“. U predstavi će zaigrati Živko Anočić, Bojan Navojec, Ivana Rushaidat/Amanda Prenkaj te Matija Antolić. Prvi izvedbe su 21. i 31. srpnja te 1. kolovoza.

Foto: www.hnk-split.hr

Foto: www.hnk-split.hr

U programu 8. srpnja gostuje i Teatar Rugantino s nagrađivanom predstavom „ThisCasting“ Mirana Kurspahića te Kerekesh Teatar s monodramom „Krtice“ Jana Kerekeša u utorak, 28. srpnja. Od Exitovih predstava, publika može pogledati „Izložak br. 49“ Damira Poljička,  premijerno izveden upravo na Ljetnim noćima 2013. godine, te „Kreket“ Davida Mameta u režiji Rene Medvešeka.

U Atriju MUO zaigrat će i neke Exitove hit predstave – „Shakespeare na Exit“, „Kako misliš mene nema“, „Njuške“ i „Plemena“, zatim legendarne monodrame „Munchhausen“ Vilima Matule i „Ja, tata“ Rakana Rushaidata te životna komedija Zijaha A. Sokolovića „CABAres CABArei“. Program zaokružuje najnovija Exitova produkcija „Crveno“ o životu slikara Marka Rothka

Sve predstave počinju u 21 sat, a ulaznice se prodaju na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, na kojoj se mogu ostvariti i popusti za studente i umirovljenike.

(Visited 465 times, 1 visits today)

Komentari