Istaknuto
22.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

21.05.2019.

Vrijeme čitanja: 10 minute Da je nostalgija najdraža hrana Hollywooda već je odavno jasno, a još jedna potvrda toga nove su verzije davno zaboravljenih i preboljenih serija.

Film

“Počivali u miru” stiže na TV ekrane u Ujedinjenome Kraljevstvu

20.12.2016. Ziher.hrFoto: Scena iz serije Počivali u miru, Press - HAVC
Vrijeme čitanja: 2 minute

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licenciju za hrvatsku dramsku seriju Počivali u miru čiji je razvoj financirao HAVC, za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva, što je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom velikom i značajnom tržištu. Inače, Global Series Network ekskluzivni je partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four.

Serija je razvijana u okviru HAVC-ovog natječaja za razvoj televizijskih djela. Prikazana je na HRT-u, a krajem prošle godine i u Belgiji. Poizvodnju je financirala Hrvatska radiotelevizija, produkciju potpisuje nezavisna produkcijska tvrtka Ring produkcija, režiju Goran Rukavina, Kristijan Milić i Goran Dukić, a kroz seriju je dosad prošlo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot.

Projekt Walter Presents pokrenut je kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta te smo ponosni što smo otkupili licenciju za emitiranje dramske serije Počivali u miru, naše prve hrvatske serije. Nadam se da će ova prodaja biti jedan od mnogih budućih poslovnih uspjeha domaće produkcije na inozemnome tržištu“, izjavio je povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta Walter Presents Walter Iuzzolino.

Samim time, Počivali u miru će tijekom 2017. godine postati prvom hrvatskom televizijskom serijom koja će se prikazivati na velikome britanskom tržištu.

Počivali u miru hrvatska je dramska serija koja je s prikazivanjem krenula početkom siječnja 2013. godine. Tvorci serije su Goran Rukavina i Koraljka Meštrović. Redatelji prve sezone su Kristijan Milić i Goran Rukavina, a glavni scenarist je bio Saša Podgorelec, dok su scenaristi epizoda bili Ivor Martinić, Ivan Turković Krnjak i Marko Hrenović. Druga sezona premijerno je prikazana krajem ožujka 2015. godine. Redatelj je Goran Dukić, a glavni scenarist Saša Podgorelec. U drugoj sezoni u glavnim ulogama pojavio se niz poznatih glumaca kao što su Anja Šovagović Despot, Goran Navojec, Nina Violić i Daria Lorenci.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari