Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Pojest ću sve (umjetničke) kolačiće

06.04.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com/SFMOMA

Foto: facebook.com/SFMOMA

„Dobar dan, može kava s mlijekom i jedan “Amilamin” od Damiena Hirsta? Hvala.“ Na posljednjem katu MoMA-e u San Franciscu nalaze se nešto drugačiji radovi. Kafić Blue Bottle Coffee Company priprema jela inspirirana umjetničkim radovima koji ih svakodnevno okružuju. Možete naručiti Rothka i njegovo djelo “No.14 1960”, a dobit ćete tost s maslacem od marelice i džemom od borovnice, a odlučite li se ipak za “Untitled” Donalda Judda okusit ćete juhu od rajčice.

Caitlin Freeman bivša je studentica fotografije, a odlučila se uključiti u kafić svoga muža koji se nalazi na nekoliko lokacija u Zaljevskom području San Francisca uključujući i jedan u Muzeju moderne umjetnosti. Njezina strast prema likovnoj umjetnosti i fotografiji ubrzo je našla svoj novi oblik jestivih Kahlo, Warhola i Matissea. Nadamo se samo da se u ponudi neće naći neki drugi deserti inspirirani Hirstom. “Mnogi sastanci održavaju se ovdje i volimo kad vidimo kustose, razne zaposlenike muzeja i umjetnike. Njihov rad inspirira naš rad”.

Foto: facebook.com/SFMOMA

Foto: facebook.com/SFMOMA

Na naslovnici kuharice sa svim receptima “Modern art desserts” nalazi se kulinarska verzija poznatog djela nizozemskog umjetnika Pieta Mondriana. “Otvoriš kuharicu i vidiš da i sam možeš stvoriti Mondriana i – pojesti ga”, najavljuje Freeman na službenoj stranici. Odlučimo li se možda za neku tematsku večeru ili zabavu, ili pak želimo impresionirati naše prijatelje koji su ujedno i art lover-i, znamo u koju ćemo knjigu zaviriti u potrazi za savjetom.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari