Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Pojest ću sve (umjetničke) kolačiće

06.04.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com/SFMOMA

Foto: facebook.com/SFMOMA

„Dobar dan, može kava s mlijekom i jedan “Amilamin” od Damiena Hirsta? Hvala.“ Na posljednjem katu MoMA-e u San Franciscu nalaze se nešto drugačiji radovi. Kafić Blue Bottle Coffee Company priprema jela inspirirana umjetničkim radovima koji ih svakodnevno okružuju. Možete naručiti Rothka i njegovo djelo “No.14 1960”, a dobit ćete tost s maslacem od marelice i džemom od borovnice, a odlučite li se ipak za “Untitled” Donalda Judda okusit ćete juhu od rajčice.

Caitlin Freeman bivša je studentica fotografije, a odlučila se uključiti u kafić svoga muža koji se nalazi na nekoliko lokacija u Zaljevskom području San Francisca uključujući i jedan u Muzeju moderne umjetnosti. Njezina strast prema likovnoj umjetnosti i fotografiji ubrzo je našla svoj novi oblik jestivih Kahlo, Warhola i Matissea. Nadamo se samo da se u ponudi neće naći neki drugi deserti inspirirani Hirstom. “Mnogi sastanci održavaju se ovdje i volimo kad vidimo kustose, razne zaposlenike muzeja i umjetnike. Njihov rad inspirira naš rad”.

Foto: facebook.com/SFMOMA

Foto: facebook.com/SFMOMA

Na naslovnici kuharice sa svim receptima “Modern art desserts” nalazi se kulinarska verzija poznatog djela nizozemskog umjetnika Pieta Mondriana. “Otvoriš kuharicu i vidiš da i sam možeš stvoriti Mondriana i – pojesti ga”, najavljuje Freeman na službenoj stranici. Odlučimo li se možda za neku tematsku večeru ili zabavu, ili pak želimo impresionirati naše prijatelje koji su ujedno i art lover-i, znamo u koju ćemo knjigu zaviriti u potrazi za savjetom.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari