Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Pokrenuta kampanja da se kuća Iana Curtisa pretvori u muzej Joy Divisiona

17.02.2015. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/pages/Control

Foto: facebook.com/pages/Control

Pokrenuta je kampanja kojom bi se kuća Iana Curtisa, pokojnog pjevača Joy Divisiona, pretvorila u muzej legendarne grupe. Kuća je to od velikog značaja za cijelu obitelj Curtis kao i za sve fanove Joy Divisiona budući da si je u toj istoj kući Ian Curtis 18. svibnja 1980. godine oduzeo život. Kuća smještena na Barton Streetu 77 u Macclesfieldu stavljena je na prodaju za 115 tisuća funti, a čim su fanovi saznali za ovo odmah su pokrenuli kampanju u kojoj prikupljaju spomenuti iznos. Fanovi vjeruju da kuća nikako ne smije završiti u krivim rukama, odnosno u rukama ljudi koji bi kuću koristili za izgradnju ureda ili, čak i gore, srušili. Kuća je kulturno dobro i ona se ne smije pretvoriti ni u što drugo osim muzeja u kojem bi se veličao bend koji je zauvijek promijenio glazbu i čovjek bez kojeg Joy Division ne bi bio Joy Division – nezaboravni i nikada prežaljeni Ian Curtis.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari