Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Pokrenuta kampanja da se kuća Iana Curtisa pretvori u muzej Joy Divisiona

17.02.2015. Tin ĐudajekVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/pages/Control

Foto: facebook.com/pages/Control

Pokrenuta je kampanja kojom bi se kuća Iana Curtisa, pokojnog pjevača Joy Divisiona, pretvorila u muzej legendarne grupe. Kuća je to od velikog značaja za cijelu obitelj Curtis kao i za sve fanove Joy Divisiona budući da si je u toj istoj kući Ian Curtis 18. svibnja 1980. godine oduzeo život. Kuća smještena na Barton Streetu 77 u Macclesfieldu stavljena je na prodaju za 115 tisuća funti, a čim su fanovi saznali za ovo odmah su pokrenuli kampanju u kojoj prikupljaju spomenuti iznos. Fanovi vjeruju da kuća nikako ne smije završiti u krivim rukama, odnosno u rukama ljudi koji bi kuću koristili za izgradnju ureda ili, čak i gore, srušili. Kuća je kulturno dobro i ona se ne smije pretvoriti ni u što drugo osim muzeja u kojem bi se veličao bend koji je zauvijek promijenio glazbu i čovjek bez kojeg Joy Division ne bi bio Joy Division – nezaboravni i nikada prežaljeni Ian Curtis.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari