Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

Pokrenuta kampanja da se kuća Iana Curtisa pretvori u muzej Joy Divisiona

17.02.2015. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/pages/Control

Foto: facebook.com/pages/Control

Pokrenuta je kampanja kojom bi se kuća Iana Curtisa, pokojnog pjevača Joy Divisiona, pretvorila u muzej legendarne grupe. Kuća je to od velikog značaja za cijelu obitelj Curtis kao i za sve fanove Joy Divisiona budući da si je u toj istoj kući Ian Curtis 18. svibnja 1980. godine oduzeo život. Kuća smještena na Barton Streetu 77 u Macclesfieldu stavljena je na prodaju za 115 tisuća funti, a čim su fanovi saznali za ovo odmah su pokrenuli kampanju u kojoj prikupljaju spomenuti iznos. Fanovi vjeruju da kuća nikako ne smije završiti u krivim rukama, odnosno u rukama ljudi koji bi kuću koristili za izgradnju ureda ili, čak i gore, srušili. Kuća je kulturno dobro i ona se ne smije pretvoriti ni u što drugo osim muzeja u kojem bi se veličao bend koji je zauvijek promijenio glazbu i čovjek bez kojeg Joy Division ne bi bio Joy Division – nezaboravni i nikada prežaljeni Ian Curtis.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari