Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Popravni u Europi: Pogledajte filmske uspješnice koje ste propustili

16.07.2013. Lucija Curavić
Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts

Foto:Facebook.com/kino.europa?fref=ts

I ovog ljeta kino Europa nudi vam jedinstvenu priliku uhvatiti najbolje filmove prošle sezone u programu ‘Propustili ste, pogledajte’! Od 15. srpnja, tijekom dva vruća ljetna mjeseca, reprizirat će se filmovi iz reda pobjednika i nagrađenih na velikim svjetskim festivalima poput Cannesa, Sundancea, Berlinalea, Zagreb Film Festivala i mnogih drugih.

Amour Michaela Hanekea priča nam kako izgleda ljubav kad ostari i upravo je on prvi od filmova koji nikako ne smijete ponovno propustiti pogledati. Bio je dovoljno dobar da osvoji Oscara, nagradu Europske filmske akademije i pobjedi u Cannesu, vjerujemo da će biti dovoljno dobar i za vas.

La fée je simpatična priča koja sadrži niz slapstick situacija naslonjenih na radove Chaplina, Keatona i Tatija. Sreću je moguće pronaći u svakom, koliko god običan život vodimo. Treći film (nadamo se ne i zadnji) po redu Dominique Abel, Fione Gordon i Brune Romya.

Shame u režiji Stevea McQueena analizira opsesiju modernog čovjeka. Film koji je Carey Mulligan i Michaelu Fassbenderu donio niz nagrada, potonjem i nominaciju za Oscara. Pogledajte ga i saznajte zašto.

Slijedi niz zanimljivih filmova čiji raspored prikazivanja i sažetak možete saznati na linku gore. Ljeto je vruće, vi ste kod kuće. Umjesto u more, uskočite među originalne filmove koji su vam promakli. Neće biti slano, ali osvježavajuće svakako hoće.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari