Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Popunjava se i popratni program INmusica!

13.06.2013. Antonia ŠeremetVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook/inmusic

Foto: Facebook/inmusic

Na INmusicu svake godine uz odličnu glazbu postoji i drugi jednako odličan program. Ove godine na INteatru će biti “CABares CABarei” i “Münchhausen”, te će na filmskim tribinama gostovati Slobodan Šijan i drugi poznati filmaši. Na Balkan Partyju posvećenom filmu “Ko to tamo peva?” ove godine nastupaju Pozdrav Azri i Cherkezi United, a na Retro Partyju posvećenom filmu “Tko pjeva zlo ne misli” sviraju B and the Bops i D Elvis.

Pozdrav Azri
Ovaj projekt su pokrenula dva originalna člana Azre bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak. Pozdrav Azri bit će pravi vremeplov u neko drugo vrijeme možda bolje, možda gore ovisi koga se pita. Vremeplov će nas provesti kroz glazbenu ostavštinu jednog od najvećih bendova s ovih područja. Svirati će hitove s kojima smo odrasli mi, naši roditelji i neke nove generacije.

Cherkezi United
Bend se oformio 2006., kada su izdali i prvi album “Kuda poshol”, s deset pjesama na ruskom. Nakon toga uzimaju pauzu i vraćaju se 2010. godine s drugim albumom, ovog puta na hrvatskom. Kako sami kažu njihova glazba je “punk rock kazočak” te su nastupali po raznim klubovima.

B and the Bops
Bend svira glazbu koja vam ne da mira. Posvećeni su svakom detalju, od instrumenata preko odjeće do zanimljivog scenskog nastupa. Pravilo kojim se vode je “nema stajanja”.

D Elvis
Bend je inspiriran osim Kraljem i osnovnim elementima te svaki član predstavlja jedan element. Mario koji je vokal predstavlja Vjetar i tjelesno, više glasovno je utjelovljenje Elvisa Presleya. U bendu su još Zec na gitari koji predstavlja Vodu, Lana na basu je Vatra, a bubnjar Sven je Zemlja. Osim obrada Elvisovih hitova, fantastična četvorka obrađuje i druge izvođače.

Lineupu festivala pridružili su se i Barbari,  bend iza čijeg imena se krije Barbara Munjas bivša članica Gustafa koja je okupila novu ekipu. Njihov autorski materijal je pod utjecajem PJ Harvey, Nirvane i Jefferson Airplanea.

Do INmusica nas dijeli 12 dana, požurite po svoje ulaznice.

(Visited 63 times, 2 visits today)

Komentari