Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Popunjava se i popratni program INmusica!

13.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: Facebook/inmusic

Foto: Facebook/inmusic

Na INmusicu svake godine uz odličnu glazbu postoji i drugi jednako odličan program. Ove godine na INteatru će biti “CABares CABarei” i “Münchhausen”, te će na filmskim tribinama gostovati Slobodan Šijan i drugi poznati filmaši. Na Balkan Partyju posvećenom filmu “Ko to tamo peva?” ove godine nastupaju Pozdrav Azri i Cherkezi United, a na Retro Partyju posvećenom filmu “Tko pjeva zlo ne misli” sviraju B and the Bops i D Elvis.

Pozdrav Azri
Ovaj projekt su pokrenula dva originalna člana Azre bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak. Pozdrav Azri bit će pravi vremeplov u neko drugo vrijeme možda bolje, možda gore ovisi koga se pita. Vremeplov će nas provesti kroz glazbenu ostavštinu jednog od najvećih bendova s ovih područja. Svirati će hitove s kojima smo odrasli mi, naši roditelji i neke nove generacije.

Cherkezi United
Bend se oformio 2006., kada su izdali i prvi album “Kuda poshol”, s deset pjesama na ruskom. Nakon toga uzimaju pauzu i vraćaju se 2010. godine s drugim albumom, ovog puta na hrvatskom. Kako sami kažu njihova glazba je “punk rock kazočak” te su nastupali po raznim klubovima.

B and the Bops
Bend svira glazbu koja vam ne da mira. Posvećeni su svakom detalju, od instrumenata preko odjeće do zanimljivog scenskog nastupa. Pravilo kojim se vode je “nema stajanja”.

D Elvis
Bend je inspiriran osim Kraljem i osnovnim elementima te svaki član predstavlja jedan element. Mario koji je vokal predstavlja Vjetar i tjelesno, više glasovno je utjelovljenje Elvisa Presleya. U bendu su još Zec na gitari koji predstavlja Vodu, Lana na basu je Vatra, a bubnjar Sven je Zemlja. Osim obrada Elvisovih hitova, fantastična četvorka obrađuje i druge izvođače.

Lineupu festivala pridružili su se i Barbari,  bend iza čijeg imena se krije Barbara Munjas bivša članica Gustafa koja je okupila novu ekipu. Njihov autorski materijal je pod utjecajem PJ Harvey, Nirvane i Jefferson Airplanea.

Do INmusica nas dijeli 12 dana, požurite po svoje ulaznice.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari