Istaknuto
05.12.2018.

I ove srijede stižu glazbeni noviteti. Glasujte za za najbolje singlove proteklog tjedna i pomaknite svog favorita na ljestvici.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Glazba

Posljednji nastup na Gričevanju odradit će Kandžija i Sassja, a zatim festival odlazi u povijest

02.10.2015. Ziher.hr

Devet dana koncerata i tuluma u sklopu Gričevanja je iza nas; svoje tragove na platoima Tuškanac i Gradec te u Klovićevim dvorima do sad su ostavili TBF, Pavel, KUKU$ klan, Killed A Fox, Baden-Baden, Eddy Ramich, Skretničari, Kozmodrum, Mr. Albino, Scarlet Notes, Cojones i Gatuzo. Do finalne noći, 4. listopada kada će nastupiti Kandžija i Gole žene te Sassja sa svojim bendom Indigo, čekaju nas još Them Moose Rush i Plastic Knives (petak 2. listopada), Miki Solus i Jesenski Bazaar na Tuškancu s phillitchevanjem u Klovićevim dvorima (subota 3. listopada). Kada se nakon Kandžije i Sassje u nedjelju 4. listopada ugase svjetla na main stageu, u kupoli na Tuškancu Mister Šlager i Mister Step pokrenut će vremeplov ‘Šlagerstep’ u kojem ćemo zaplesati stiskavac na hitove Jimmyja Stanića, Gabi Novak, Ive Robića, Miše Kovača, Ivice šerfezija, Ljupke Dimitrovske…

“Kada i posljednji šlager utihne, utihnut će i Gričevanje. U svojih lijepih 5 godina postojanja, Zagrebu i Zagrepčanima nudio je niz besplatnih koncerata i zanimljivih popratnih sadržaja. U tih nekoliko dana Gornji grad nije bio samo spavaonica u kojoj jedini ”budan” život vodi politika. Pet godina „progona“ od strane različitih uprava Galerije Klovićevi dvori, i pet godina izostanka sustavne potpore Grada Zagreba iscrpilo nas je ljudski i poslovno. Ponosni na sve što je bilo, zahvalni svima , pa i onima koji su nam pomogli da lakše donesemo ovu odluku, povlačimo se i prepuštamo ovo igralište upornijima od nas.

 Zahvaljujemo se prije svega publici koja je pohodila Gričevanje, svim bendovima, izvođačima i umjetnicima koji su bili dio našeg programa te svim kolegama i partnerima koji su na ovaj ili onaj način pomogli u realizaciji festivala.

 Da ne ostanemo nedorečeni: ovo je posljednje Gričevanje.

Zagreb je, čini se, ostao bez još jednog kvalitetnog programa – među rijetkima u gradu. Do sljedećih entuzijasta koji nešto pokušaju pokrenuti u našoj metropoli, čini se da smo osuđeni na kobasice i kupinovo vino na izlizanim štandovima.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari