Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Posljednji pogledi na Basquiata: Izložba prije odlaska u privatne ruke

21.04.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com/Jean-MichelBasquiat

Foto: facebook.com/Jean-MichelBasquiat

Preko 30 radova američkog umjetnika Jean-Michela Basquiata uskoro će se prodati raznim privatnicima, ali prije toga bit će izloženi u New Yorku. Leonardo DiCaprio i John McEnroe samo su neki od kolektora radova ovog umjetnika, a najskuplja dosad prodana slika za 26,4 milijuna dolara je Untitled iz 1981. godine koja prikazuje ribolovca.

Basquiatove slike uspješno su se prodavale još i za vrijeme njegova života. Početkom 80-ih godina neo-ekspresionistički radovi bili su izrazito traženi u njujorškoj umjetničkoj sceni. Izložba će biti prikazana u Sotheby’s galerijama od 2. svibnja do 8. lipnja, nakon čega će većina radova, koji su nastali u periodu od 1979. do 1987., biti ponuđena na prodaju.

Uskoro izlazi i knjiga koja će sadržavati neke još neviđene Basquiatove radove. Tijekom 1979. i 1980. živio je sa svojom djevojkom Alexis Adler u East Villageu, a Adler namjerava sada u knjizi objaviti razne predmete koje je Basquiat oslikavao – bilježnice, odjeću, razglednice. Zapravo je Basquiat poznat po tome kako je čitav stan bio njegovo platno te je često oslikavao vrata, zidove, radijatore. Adler je otkupila stan u kojem su živjeli te ga nikada nije preslikavala.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari