Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Posljednji pogledi na Basquiata: Izložba prije odlaska u privatne ruke

21.04.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/Jean-MichelBasquiat

Foto: facebook.com/Jean-MichelBasquiat

Preko 30 radova američkog umjetnika Jean-Michela Basquiata uskoro će se prodati raznim privatnicima, ali prije toga bit će izloženi u New Yorku. Leonardo DiCaprio i John McEnroe samo su neki od kolektora radova ovog umjetnika, a najskuplja dosad prodana slika za 26,4 milijuna dolara je Untitled iz 1981. godine koja prikazuje ribolovca.

Basquiatove slike uspješno su se prodavale još i za vrijeme njegova života. Početkom 80-ih godina neo-ekspresionistički radovi bili su izrazito traženi u njujorškoj umjetničkoj sceni. Izložba će biti prikazana u Sotheby’s galerijama od 2. svibnja do 8. lipnja, nakon čega će većina radova, koji su nastali u periodu od 1979. do 1987., biti ponuđena na prodaju.

Uskoro izlazi i knjiga koja će sadržavati neke još neviđene Basquiatove radove. Tijekom 1979. i 1980. živio je sa svojom djevojkom Alexis Adler u East Villageu, a Adler namjerava sada u knjizi objaviti razne predmete koje je Basquiat oslikavao – bilježnice, odjeću, razglednice. Zapravo je Basquiat poznat po tome kako je čitav stan bio njegovo platno te je često oslikavao vrata, zidove, radijatore. Adler je otkupila stan u kojem su živjeli te ga nikada nije preslikavala.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari