Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Video: Poslušajte novu pjesmu benda Depeche Mode!

01.02.2013. Sven Stažić
Foto: http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546451_10151267183975329_1179572890_n.jpg

Foto: Facebook

Pjesma je bila predviđena za objavljivanje sljedeći tjedan, no radio stanice 6Music i KROQ su ju počele puštati već ranije, a novi singl skinut je sa njihovog novog albuma „Delta Machine“ koji bi trebao biti pušten na svijetlo dana 26.3. Za producentsko mjesto zaslužan je Ben Hillier a mixao ga je Flood. To je prvi LP grupe od zadnjeg albuma u 2009. godini.

Martin Gore dao je izjavu za novinare u kojoj je istaknuo kako je pisanje ovog albuma bilo izuzetno zahtjevno; „Željeli smo postići zvuk koji bi bio moderan. Želim da se ljudi osjećaju dobro dok slušaju taj album, da pronađu nekakav svoj mir. Jednostavno, ovaj album ispunjen je magijom.” Dave Gahan s druge strane kaže kako su sa novim albumom skroz promijenili način na koji su ih do sada stvarali: „Kada bi čuli u pjesmi nešto što je normalno i za očekivati smjesta bi to promijenili i zakomplicirali, dajući time originalni „Depeche Mode“ zvuk.”
Bend trenutno priprema turneju u kojoj će 2 puta nastupiti u Londonskoj O2 Areni 28. I 29.5. te će se pojaviti i na Rock Werchter Festivalu u Belgiji (7.7.), BBK Festival u Španjolskoj (7.11.) i Optimus Alive Festival u Portugalu (7.13.). Izuzev tih velikih imena, Depeche Mode pojaviti će se i u Zagrebu na stadionu Maksimir 23.5.

Novopečeni singl možete poslušati ovdje:

Komentari