Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Poslušajte soundtrack za ‘The Great Gatsby’

03.05.2013. Domagoj Puškarić
Foto: Facebook.com/thegreatgatsbymovie?fref=ts

Foto: Facebook.com/thegreatgatsbymovie?fref=ts

Konačno možemo poslušati soundtrack za film oko kojeg se diže dosta prašine u zadnje vrijeme. Poslušajte pjesme  ovdje.

Opravdano se Mitch Winehouse žalio na Andreov dio u pjesmi “Back To Black”. Dovoljno je bilo pustiti Beyonce da otpjeva sve. Fitzgeraldova rodbina film  smatra lošom adaptacijom knjige, a što li će tek reći kada čuju klupske pjesme kojima basovi pršte.  Slušajući dio soundtracka stjeće se dojam da je proizašao iz Guettine radionice. Lako pamtljive melodije potpomognutom jakim basom i jednim do dva muška ili ženska vokala koja većinom ponavljaju po jednu riječ. Jedino što fali jest Akon da nekoliko puta u visokim tonovima izgovori svoje ime.

Bogu hvala, Zrće/Ibiza pjesme traju samo deset minuta od ukupnih 57 minuta koli je soundtrack. Hipsteri će doći na svoje kada čuju Lanu Del Rey čiji melankolični glas jako pristaje atmosferi filma i vremena u koje je smješten.  Bryan Ferryja i Florence su se pokazali kao odličan izvor. Emeli Sande i njena obrada “Crazy In Love”  sveprisutne Beyonce ispiru gorak okus loše obrade Amyne poznate pjesme.

The xx su ostali dosljedni svom stilu te zajedno s Gotyeom minimalistički i lagano pripremili teren za Jacka Whitea koji ima najmoćniju pjesmu na cijelom soundtracku. Sia zatvara album lijepom pjesmom u stilu Lane Del Rey i Adele.

Očito je Tarantino potaknuo kolege filmaše da koriste suvremenu glazbu za filmove o nekim prošlim vremenima. Redatelj je okupio mnoge današnje zvijezde u filmu tako da će odlazak u kino biti ne samo poslastica za oči već i uši jer ćemo ćuti presjek ponajboljeg iz svijeta glazbe danas. Jedina pjevačica koja bi mogla svojom pojavom i glasom nadjačati i prekinuti monopol obizelji Jay-Z/Beyonce, a nedostaje u popisu izvođača, jest Adele. U tom slučaju bismo dobili filmsko-glazbenu verziju Los Galacticosa…a znamo da oni pak nisu nikad imali uspjeha u svojoj domeni.

 

“$100 Bill” – Jay-Z
“Back To Black” – Beyoncé +Andre 3000
“Bang Bang” – will.i.am
“A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)” – Fergie + Q Tip + GoonRock
“Young And Beautiful” – Lana Del Rey
“Love Is The Drug” – Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
“Over The Love” – Florence + The Machine
“Where The Wind Blows” – Coco O. of Quadron
“Crazy In Love” – Emeli Sande and The Bryan Ferry Orchestra
“Together” – The xx
“Heart’s A Mess” – Gotye
“Love Is Blindness” – Jack White
“Into The Past” – Nero
“Kill And Run” – Sia

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari