Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

25.11.2014. Jelena Kovačev
Foto: Facebook/ Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

Foto: Facebook/ Međunarodni skup: Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

U dvorani Müller kina Europa, 28. i 29. studenog 2014. održat će se međunarodni skup naziva Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje. Organizatori su Institut za povijest umjetnosti i časopis Život umjetnosti, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti. Znanstvenostručni skup istražit će značajne postmedijske umjetničke pojave koje su obilježile posljednih pedesetak godina na prostoru Srednje i Jugoistočne Europe.

Nakana projekta je istražiti utjecaj institucija na umjetničke fenomene u prvim poslijeratnim desetljećima te njihovu uvjetovanost političkim i  društvenim okolnostima. Izvaninstitucionalne umjetničke prakse (samoinicirani projekti, performansi, akcije umjetnika, događanja u privatnim prostorima) razmotrit će se izvan uobičajene modernističke (redukcionističke) logike, a osobit interes poklanja se medijima čiji identiteti nisu fiksirani u vremenu, već su podložni promjenama značenja i tumačenja.

Izlaganjima i panel-diskusijama mlađim generacijama želi se približiti kulturalni i inovativno-stvaralački okvir, kao i kroz niz radionica i izravnim susretima s akterima umjetničke scene. Jedne od tema su: Anti slika ili apsolutna slika? Slikarstvo Julija Knifera u doba digitalne reprodukcije, Fotografija iza režima vidljivosti, Dvije situacije za biti umjetnicom, OHO kao Istočni Konceptualizam, Umjetnost i feminizam: dvije studije slučaja.

Ulaz je besplatan.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Komentari