Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Vizart

Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

25.11.2014. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Facebook/ Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

Foto: Facebook/ Međunarodni skup: Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

U dvorani Müller kina Europa, 28. i 29. studenog 2014. održat će se međunarodni skup naziva Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje. Organizatori su Institut za povijest umjetnosti i časopis Život umjetnosti, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti. Znanstvenostručni skup istražit će značajne postmedijske umjetničke pojave koje su obilježile posljednih pedesetak godina na prostoru Srednje i Jugoistočne Europe.

Nakana projekta je istražiti utjecaj institucija na umjetničke fenomene u prvim poslijeratnim desetljećima te njihovu uvjetovanost političkim i  društvenim okolnostima. Izvaninstitucionalne umjetničke prakse (samoinicirani projekti, performansi, akcije umjetnika, događanja u privatnim prostorima) razmotrit će se izvan uobičajene modernističke (redukcionističke) logike, a osobit interes poklanja se medijima čiji identiteti nisu fiksirani u vremenu, već su podložni promjenama značenja i tumačenja.

Izlaganjima i panel-diskusijama mlađim generacijama želi se približiti kulturalni i inovativno-stvaralački okvir, kao i kroz niz radionica i izravnim susretima s akterima umjetničke scene. Jedne od tema su: Anti slika ili apsolutna slika? Slikarstvo Julija Knifera u doba digitalne reprodukcije, Fotografija iza režima vidljivosti, Dvije situacije za biti umjetnicom, OHO kao Istočni Konceptualizam, Umjetnost i feminizam: dvije studije slučaja.

Ulaz je besplatan.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari