Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

25.11.2014. Jelena Kovačev
Foto: Facebook/ Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

Foto: Facebook/ Međunarodni skup: Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje

U dvorani Müller kina Europa, 28. i 29. studenog 2014. održat će se međunarodni skup naziva Postmedijske i izvaninstitucionalne umjetničke prakse od 1960-ih godina nadalje. Organizatori su Institut za povijest umjetnosti i časopis Život umjetnosti, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti. Znanstvenostručni skup istražit će značajne postmedijske umjetničke pojave koje su obilježile posljednih pedesetak godina na prostoru Srednje i Jugoistočne Europe.

Nakana projekta je istražiti utjecaj institucija na umjetničke fenomene u prvim poslijeratnim desetljećima te njihovu uvjetovanost političkim i  društvenim okolnostima. Izvaninstitucionalne umjetničke prakse (samoinicirani projekti, performansi, akcije umjetnika, događanja u privatnim prostorima) razmotrit će se izvan uobičajene modernističke (redukcionističke) logike, a osobit interes poklanja se medijima čiji identiteti nisu fiksirani u vremenu, već su podložni promjenama značenja i tumačenja.

Izlaganjima i panel-diskusijama mlađim generacijama želi se približiti kulturalni i inovativno-stvaralački okvir, kao i kroz niz radionica i izravnim susretima s akterima umjetničke scene. Jedne od tema su: Anti slika ili apsolutna slika? Slikarstvo Julija Knifera u doba digitalne reprodukcije, Fotografija iza režima vidljivosti, Dvije situacije za biti umjetnicom, OHO kao Istočni Konceptualizam, Umjetnost i feminizam: dvije studije slučaja.

Ulaz je besplatan.

Komentari