Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Povratak u The Overlook Hotel

12.04.2013. Inja Drače
Foto:Facebook.com/KubrickShining

Foto:Facebook.com/KubrickShining

U pripremi je snimanje prednastavka filma The Shining iz 1980. kojeg se najbolje pamti po kultnoj sceni Jacka Nicholsona Here’s Johnny.
Vraćamo se u The Overlook Hotel po kojem je novi film dobio ime. Scenaristički detalji još nisu poznati niti smjer u kojem će ići, zato što scenarij još nije napisan. Za tu ulogu je odabran Glen Mazzara, izvršni producent i scenarist The Walking Deada, serije koja je postigla nevjerojatnu gledanost i čije su se epizode svaki tjedan nestrpljivo iščekivale.

Detalji o predprodukcijskoj fazi filma nisu mogli doći u boljem trenutku. U rujnu ove godine izlazi roman Doctor Sleep Stephena Kinga koji prati život srednjovječnog Dana Torrancea, dječaka iz The Shininga i 12-ogodišnje djevojčice koju spašava od grupe besmrtnih putnika. Pojavit će se vidovita mačka, čudnovate mentalne sposobnosti i naravno borba između zla i dobra.
Svakako zvuči zanimljivo, ali se postavlja neizbježno pitanje može li ponoviti Kubrickovu kvalitetu.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari