Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Povratak velikana: Novi album Boards of Canada u lipnju

30.04.2013. Damir Martinović
Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Nakon osam godina pauze škotski dvojac napokon je najavio novi studijski album, i to na vrlo neobičan način. U trgovinama su se pojavili misteriozni primjerci njihovih ploča koje su sadržavale tajni kod, a svaka je predstavljala djelić te zagonetke. Nakon nekoliko dana dešifriranja, obožavatelji su uspjeli probiti kod, a on ih je doveo do videa s najavom albuma i linkom za prednarudžbu.

Braća, Michael Sandison i Marcus Eoin, neki su od predstavnika i pionira elektronske glazbe, posebice u žanrovima poput ambient/downtempa, a posljednji album, “The Campfire Headphase”, objavili su sada već davne 2005. godine. Novi album bit će pušten u prodaju 10. lipnja, a sadržavat će 17 pjesama.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari