Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Povratak velikana: Novi album Boards of Canada u lipnju

30.04.2013. Damir Martinović
Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Nakon osam godina pauze škotski dvojac napokon je najavio novi studijski album, i to na vrlo neobičan način. U trgovinama su se pojavili misteriozni primjerci njihovih ploča koje su sadržavale tajni kod, a svaka je predstavljala djelić te zagonetke. Nakon nekoliko dana dešifriranja, obožavatelji su uspjeli probiti kod, a on ih je doveo do videa s najavom albuma i linkom za prednarudžbu.

Braća, Michael Sandison i Marcus Eoin, neki su od predstavnika i pionira elektronske glazbe, posebice u žanrovima poput ambient/downtempa, a posljednji album, “The Campfire Headphase”, objavili su sada već davne 2005. godine. Novi album bit će pušten u prodaju 10. lipnja, a sadržavat će 17 pjesama.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari