Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Poziv na radnu akciju i cjelodnevnu zabavu: Mi zidamo &TD, &TD zida nas

11.11.2014. Petra Plivelić
Foto: Facebook.com/teatar.itd

Foto: Facebook.com/teatar.itd

Povodom deset godina djelovanja programa „Kulture promjene“ u Studentskom centru u Zagrebu, ove subote 15. studenog s početkom u 10 sati u Teatru &TD održat će se radna akcija pod nazivom Kultura koja čini razliku. Moto ove akcije je „Mi zidamo &TD, &TD zida nas“ (Mi gradimo &TD, &TD gradi nas).

Kultura promjene SC-a i Teatar &TD pozivaju sve studente, umjetnike i ljubitelje kulturnih programa da im se pridruže u radnoj akciji renoviranja Teatra &TD. Sve je lakše uz dobru ekipu i radnu atmosferu. Jutarnje druženje počinje opušteno, uz kavu i čaj, a zatim se kreće na posao. Za dobar radni elan pobrinut će se glazbena kulisa Marija Kovača i Nenada Kovačića, a kako bi svi ostali puni energije, kuhat će se i grah. Akciji će doprnijeti i likovni umjetnik Zlatan Vehabović te street artist Chez koji će ovom prigodom svoj talent otisnuti na &TD.

Znatiželjni učenici, studenti i posjetitelji ovogodišnje Smotre Sveučilišta imat će priliku u sklopu formata Osobnog savjetnika razgovarati s poznatim dramskim, likovnim i glazbenim umjetnicima. Saša Božić, Miran Kurspahić, Zlatan Vehabović, Dean Krivačić, Nataša Dangubić i mnogi drugi kroz jednosatni razgovor pružit će uvid u svijet umjetnosti i svoj rad. Možete prijaviti svog osobnog savjetnika (ime i prezime osobe s kojom želite razgovarati) na kultura@sczg.hr do 14. studenog u ponoć ili se samo pojavite u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu.

Foto: sczg.unizg.hr

Foto: sczg.unizg.hr

U večernjim satima, u sklopu Noći kazališta, zabava se nastavlja s 3D mappingom na Francuskom paviljonu koji organizira Festival Interface te s &TD-ovom Rasprodajom u režiji Mirana Kurspahića. On će sve zainteresirane pobliže upoznati s kulturnim prostorom Savske 25 te s prošlošću i budućnošću Teatra &TD. Večer će se završiti DJ&VJ programom festivala Interface u Teatru &TD. Ulaz na sva događanja je besplatan, trebate samo slobodno vrijeme i dobru volju.

Raspored aktivnosti:

10:00 početak radne akcije “Mi zidamo &TD, &TD zida nas” (Mi gradimo &TD, &TD gradi nas) u Teatru &TD
11:00 kuhanje graha
12:30-13:30 Osobni savjetnik – razgovori umjetnika s budućim studentima umjetničkih akademija @ Kafić Teatra &TD
19:00 INTERFACE: Interaktivni 3D mapping by Ivan Lušićić Liik @ Francuski paviljon
20:00 M. Kurspahić: Rasprodaja @ Teatar &TD
22:00 INTERFACE: DJ/VJ program @Teatar &TD

(Visited 137 times, 1 visits today)

Komentari