Istaknuto
27.03.2017.

Kroz iskustvo vođenja različitih radionica za djecu, prvenstveno Froooma, Boris Bakal progovara o radu s djecom, odgojnim i obrazovnim tehnikama i ustanovama te dječjoj perceptivnosti koja nam svima izmiče iz videokruga.

22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

Glazba

Poznati DJ set: Marina Mesar (OKO)

08.02.2016. Helena KezerićFoto: facebook.com/OKO

U našoj novoj rubrici ponedjeljkom predstavljat ćemo vam umjetnike i kulturne djelatnike iz drugih sfera kulture (ne nužno glazbe) i to kroz njihove glazbene preferencije. Svakome postavljamo pet pitanja kroz koja otkrivamo njihovu glazbenu stranu, a oni za vas slažu svoju playlistu koja se krije na kraju članka.

Led je probio Slaven Kosanović Lunar, a ovog ponedjeljka svoju glazbenu priču ispričat će nam OKO – najpoznatija umjetnica urbane zagrebačke kulture, akademskog likovnog obrazovanja i elaboriranog rukopisa, po kojem je jednako poznata kao i po motivima kojima oslikava grad.

OKO: Pretpostavljam da ime koje mi pada na pamet u vezi moje prve glazbene uspomene bi čak bilo ono Olivera Dragojevića. Brat i ja na zadnjem sjedalu automobila, starci naprijed i idemo put Jadrana.

Kada netko kaže ‘dobra glazba’, ne sjetim se domaćih imena, automatski mi padaju na pamet neki strani hitovi. Prva misao, ali tako je nažalost. U mojoj glazbenoj zbirci sigurno se mogu pronaći imena poput Black Sabbath, Iron Maiden, Beastie Boys, Kraftwerk, Florence And The Machine ili 2Pac.

Dva najdraža koncerta koja sam posjetila su onaj Iron Maiden koji se održao točno na moj 21. rođendan i odličan Mark Knopfler.

Teško mi je izdvojiti neki od albuma koje slušam kao remek djelo glazbene industrije jer to nikako ne može biti samo jedan. Ima ih previše pa se ne mogu odlučiti.

Moja glazbena playlista:

2Pac – Keep Ya Head Up
Roger Waters & David Gilmour: Comfortably Numb
Baz Luhrmann – Everybody’s Free To Wear Sunscreen
Q Lazarus – Goodbye Horses
Paul Weller – You Do Something To Me
Procol Harum – A Whiter Shade Of Pale
Cream – White Room
Florence + the Machine – All This And Heaven Too
Kraftwerk – The Robots
Beastie Boys – Sure Shot
Beastie Boys – Sabotage
Black Sabbath – Paranoid
Black Sabbath – Iron Man
Iron Maiden – Run To The Hills

Komentari