Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Poznati prvi izvođači glazbenog festivala Exit

26.01.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute

ExitGlazbeni festival Exit, koji će se održati od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, potvrdio je prve headlinere među kojima se nalazi najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan od najpopularnijih svetskih DJ-a, Skrillex. Skrillex predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svetskih DJ-eva. Svojim progresivnim EP-jevima Scary Monsters and Nice Sprites i Bangarang osvojio je ne samo srca publike, nego čak šest Grammyja, između ostalih za Best Dance Recording i za Best Dance/Electronica Album. Na Forbsovoj listi najplaćenijih DJ-eva trenutno zauzima deveto mjesto sa zaradom od preko 16 milijuna dolara u 2013. Na festivalu Exit nastupit će u subotu, 12. srpnja s ekskluzivnim audio vizualnim nastupom, dizajniranim specijalno za novu ljetnu turneju, piše Exit. U petak, 11. srpnja, Petrovaradinsku tvrđavu protrest će Rudimental, najbolji novi bend 2013. godine po izboru više od pola milijuna fanova na UK Festival Awards! Ovaj energični kolektiv eksplodirao je iz londonskog undergrounda na sam vrh britanske i europske glazbene scene. Rudimental se našao na prvom mjestu jedne od najvažnijih svjetskih glazbenih top lista – UK Top Chart s pjesmom ‘Waiting All Night’ u srpnju 2013, ostavivši iza sebe i Daft Punk. Žestokoj bas liniji pridružit će se u četvrtak, 10. srpnja, Benjamin Stanford aka Dub FX. Dub FX proslavio se svojim DIY pristupom muzici; svu muziku stvara svojim glasom, koji zatim propušta kroz loop mašinu, pušta kroz procesore i filtere, stvarajući matrice koje potom koristi kao podlogu za pevanje. Australski će glazbenik na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti svoj treći po redu studijski album, Theory of Harmony.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari