Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Chicago i house svijet u crnini, umro je Frankie Knuckles

01.04.2014. Patricia PajkVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Danas ujutro dočekala je tužna vijest sve ljubitelje starog Chicago house zvuka. 31.3. umrla je legenda housea, Frankie Knuckles. U 59. godini čovjek koji je promijenio glazbu koju slušamo, koji je promijenio clubbing, umro je kako navode od komplikacija vezanih uz dijabetes tipa II. Još ovu subotu nastupio je u Ministry of Sound, jednom od najpoznatijih i legendarnih klubova u Londonu.

Frankie se rodio 1955. u Bronxu, gdje već ranih 70.-ih postaje DJ. Tada je sa svojim prijateljem iz djetinjstva i pionirom garage pravca Larry Levanom u klubu Continental Baths vrtio disco glazbu.
1977. je prekretnica u njegovom životu, seli se u Chicago kako bi postao resident DJ u klubu The Warehouse. Tada kreće sa svojim novim glazbenim pravcem. Glazba koju je Knuckels puštao postaje izrazito popularna, te ju partijaneri počinju nazivati house (The Warehouse). Tako se razvio jedan ekstremno popularan glazbeni pravac. Frankie je također napravio mnogo edita poznatih disco stvari te je i sam producirao. Neke od njegovih najpoznatijih traka su: The Whistle Song, Tears, Your Love, Baby Wants To Ride...

Pošto je 1. april svi fanovi se nadaju da je šala. Ako je šala, jako je neslana. No, pošto neki njegovi renomirani kolege DJi, kao što je David Morales, stavljaju tweetove gdje se opraštaju od legende, sumnjam da je šala u pitanju.

 

Pozdrav kralju, hvala što si nas uveseljavao svojom glazbom. Hvala što si bio ovdje i upoznao nas s divnim houseom. Hvala na divnoj produkciji. Hvala na veselim i plesnim setovima, uvijek ćemo ih s oduševljenjem slušati. Hvala što si promijenio glazbenu scenu. Hvala i vidimo se gore pa ćemo opet svi zajedno zaplesati.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari