Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Izvedbene umjetnosti

Pratite trag njene cipelice: Uskoro premijera “Pepeljuge”

31.01.2013. Eleonora Glišić
Foto: gkl-rijeka.hr

Foto: gkl-rijeka.hr

14. veljače 2013. održat će se, u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci, premijera mjuzikla za djecu i mlade – “Pepeljuga”. Za režiju, scenografiju i koreografiju zadužena je Mojca Horvat, poznata po skandalu iz 2009., koja se nakon četiri godine izbivanja vratila na pozornicu. I ovu scensku adaptaciju Perraultove i priče braće Grimm, u libreto je pretočila Magdalena Lupi.

Dobro poznata priča o Pepeljuzi dobila je novo ruho. Plesni step- koraci bit će popraćeni songovima, a predstava će biti ispunjena raznolikim plesnim ritmovima i glazbenim stilovima bliskim generacijama pop kulture.
Skladatelj je Duško Rapotec Ute, a glavna uloga pepeljuge pripala je Eleni Brumini. Mjuzikl je na programu do 28. veljače.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari