Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Izvedbene umjetnosti

Pratite trag njene cipelice: Uskoro premijera “Pepeljuge”

31.01.2013. Eleonora Glišić
Foto: gkl-rijeka.hr

Foto: gkl-rijeka.hr

14. veljače 2013. održat će se, u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci, premijera mjuzikla za djecu i mlade – “Pepeljuga”. Za režiju, scenografiju i koreografiju zadužena je Mojca Horvat, poznata po skandalu iz 2009., koja se nakon četiri godine izbivanja vratila na pozornicu. I ovu scensku adaptaciju Perraultove i priče braće Grimm, u libreto je pretočila Magdalena Lupi.

Dobro poznata priča o Pepeljuzi dobila je novo ruho. Plesni step- koraci bit će popraćeni songovima, a predstava će biti ispunjena raznolikim plesnim ritmovima i glazbenim stilovima bliskim generacijama pop kulture.
Skladatelj je Duško Rapotec Ute, a glavna uloga pepeljuge pripala je Eleni Brumini. Mjuzikl je na programu do 28. veljače.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Komentari