Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Predstava ‘(S)LETOVI’ kolektiva Trećeprostor na Kazalištu u Močvari

16.02.2015. Ziher.hr
Foto: Kazalište u Močvari

Foto: Kazalište u Močvari

Nakon dadaističko-futurističkog spektakla kojim je otvoren program Kazališta u Močvari (KUM) u siječnju, veljača je rezervirana za poetičnije i nježnije vode.

Izvedbeni kolektiv Trećeprostor izvest će predstavu „(S)LETOVI“. Autorica koncepta je Irena Boćkai, a izvode Ivan Tudek, Irena Boćkai, Juraj Barkić, Daniel Varela, Monika Baotić i Vilim Ostović.

Poetika izvedbenog kolektiva Trećeprostor, čiji su izvođači potekli iz kazališne radionice Punkošipak istoimene udruge, i s kojom su nastupili u mnogo predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, sadržana je u bavljenju pokretom i mogućnostima fizičkoga i neverbalnoga teatra, korporalne mime i suvremenoga plesa. Okosnicu grupe čine izvedbena umjetnica Irena Boćkai i vizualni umjetnik Ivan Tudek.

Irena Boćkai kazališno je iskustvo stekla u alternativnoj kazališnoj skupini Dr. INAT iz Pule s kojim je sudjelovala na mnogim kazališnim projektima i koprodukcijama, između ostaloga s Grotest Maru (Njemačka), Foulklor i Branko Potočan (Slovenija), Teatr KTO (Poljska) i Orto-da (Izrael). Sudjelovala je na festivalima nezavisnoga kazališta i suvremenih izvedbenih praksi kao što su PUF festival, Sedam dana stvaranja, Perforacije i FAKI (Hrvatska) te Acco Fringe (Izrael) i ULICA STREET ART u Krakowu.

Ivan Tudek diplomirao je 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku u klasi izv. prof. Damira Sokića. Izlagao je na desetak samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Član je HDLU-a Zagreb i HZSU-a.

Predstava “(S)LETOVI” igra 17.2. u Močvari. Ulaz se otvara u 20 sati, predstava počinje u 20:30, a ulaz je besplatan.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari