Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Izvedbene umjetnosti

Predstava ‘(S)LETOVI’ kolektiva Trećeprostor na Kazalištu u Močvari

16.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Kazalište u Močvari

Foto: Kazalište u Močvari

Nakon dadaističko-futurističkog spektakla kojim je otvoren program Kazališta u Močvari (KUM) u siječnju, veljača je rezervirana za poetičnije i nježnije vode.

Izvedbeni kolektiv Trećeprostor izvest će predstavu „(S)LETOVI“. Autorica koncepta je Irena Boćkai, a izvode Ivan Tudek, Irena Boćkai, Juraj Barkić, Daniel Varela, Monika Baotić i Vilim Ostović.

Poetika izvedbenog kolektiva Trećeprostor, čiji su izvođači potekli iz kazališne radionice Punkošipak istoimene udruge, i s kojom su nastupili u mnogo predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, sadržana je u bavljenju pokretom i mogućnostima fizičkoga i neverbalnoga teatra, korporalne mime i suvremenoga plesa. Okosnicu grupe čine izvedbena umjetnica Irena Boćkai i vizualni umjetnik Ivan Tudek.

Irena Boćkai kazališno je iskustvo stekla u alternativnoj kazališnoj skupini Dr. INAT iz Pule s kojim je sudjelovala na mnogim kazališnim projektima i koprodukcijama, između ostaloga s Grotest Maru (Njemačka), Foulklor i Branko Potočan (Slovenija), Teatr KTO (Poljska) i Orto-da (Izrael). Sudjelovala je na festivalima nezavisnoga kazališta i suvremenih izvedbenih praksi kao što su PUF festival, Sedam dana stvaranja, Perforacije i FAKI (Hrvatska) te Acco Fringe (Izrael) i ULICA STREET ART u Krakowu.

Ivan Tudek diplomirao je 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku u klasi izv. prof. Damira Sokića. Izlagao je na desetak samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Član je HDLU-a Zagreb i HZSU-a.

Predstava “(S)LETOVI” igra 17.2. u Močvari. Ulaz se otvara u 20 sati, predstava počinje u 20:30, a ulaz je besplatan.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari