Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Izvedbene umjetnosti

Predstava ‘(S)LETOVI’ kolektiva Trećeprostor na Kazalištu u Močvari

16.02.2015. Ziher.hr
Foto: Kazalište u Močvari

Foto: Kazalište u Močvari

Nakon dadaističko-futurističkog spektakla kojim je otvoren program Kazališta u Močvari (KUM) u siječnju, veljača je rezervirana za poetičnije i nježnije vode.

Izvedbeni kolektiv Trećeprostor izvest će predstavu „(S)LETOVI“. Autorica koncepta je Irena Boćkai, a izvode Ivan Tudek, Irena Boćkai, Juraj Barkić, Daniel Varela, Monika Baotić i Vilim Ostović.

Poetika izvedbenog kolektiva Trećeprostor, čiji su izvođači potekli iz kazališne radionice Punkošipak istoimene udruge, i s kojom su nastupili u mnogo predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, sadržana je u bavljenju pokretom i mogućnostima fizičkoga i neverbalnoga teatra, korporalne mime i suvremenoga plesa. Okosnicu grupe čine izvedbena umjetnica Irena Boćkai i vizualni umjetnik Ivan Tudek.

Irena Boćkai kazališno je iskustvo stekla u alternativnoj kazališnoj skupini Dr. INAT iz Pule s kojim je sudjelovala na mnogim kazališnim projektima i koprodukcijama, između ostaloga s Grotest Maru (Njemačka), Foulklor i Branko Potočan (Slovenija), Teatr KTO (Poljska) i Orto-da (Izrael). Sudjelovala je na festivalima nezavisnoga kazališta i suvremenih izvedbenih praksi kao što su PUF festival, Sedam dana stvaranja, Perforacije i FAKI (Hrvatska) te Acco Fringe (Izrael) i ULICA STREET ART u Krakowu.

Ivan Tudek diplomirao je 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku u klasi izv. prof. Damira Sokića. Izlagao je na desetak samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Član je HDLU-a Zagreb i HZSU-a.

Predstava “(S)LETOVI” igra 17.2. u Močvari. Ulaz se otvara u 20 sati, predstava počinje u 20:30, a ulaz je besplatan.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Komentari