Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Predstave ‘Ti’ i ‘Sola’ ovog vikenda u Zagrebačkom plesnom centru

10.02.2015. Ziher.hr
Foto: www.plesnicentar.info / Sola

Foto: www.plesnicentar.info / Sola

Ovoga tjedna u Zagrebačkom plesnom centru na rasporedu su dvije predstave, „Sola“ i „Ti“.

U četvrtak i petak, 12. veljače i 13. veljače s početkom u 20 sati, u ZPC-u igrat će predstava „Sola“ u režiji i dramaturgiji Renate Carole Gatice te koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec Kiko.

Kroz refleksiju na opus španjolskog redatelja Pedra Almodovara, autorica nastoji odgovoriti na pitanje što se događa pomicanjem granice kada ”kitsch” postaje umjetnička kategorija. „Kitsch“ podrazumijeva pretjerivanje i prenaglašenost kao bazične elemente izražavanja emocija i senzibiliteta. Smatra se inferiornom kopijom postojećeg stila, ali se također koristi u smislu slobodnijeg odnosa prema bilo kojoj umjetnosti koja je pretenciozna, zastrajela ili neukusna.

 U subotu 14. veljače s početkom u 18 h i 21 h, u ZPC-u održat će se dvije izvedbe plesne predstave „Ti“, u koreografiji i izvedbi Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića.

Foto: www.plesnicentar.info / Ti

Foto: www.plesnicentar.info / Ti

Plesna predstava Tinastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Kroz dojmljiv plesni duet pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić osvojili su za predstavu “Ti” Grand prix nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru.

Ulaznice za obje predstave moguće je rezervirati na e-mail ulaznice@plesnicentar.info, a u pretprodaji se mogu kupiti po cijeni od 30 kuna za „Sola“, odnosno 40 kuna za „Ti“. Posebne popuste ostvaruju studenti, umirovljenici, članovi udruga UPUH, UPPU Puls, Domino i Kulturni pokaz, te parovi na Valentinovo.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari