Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Predstavljamo festivale – Ultra Music festival: Split napokon dobiva svoj festival

27.03.2013. Borna Radatović

ultramiami

Nakon zatvaranja drugog vikenda Ultra festivala u Miamiju polako se okrećemo prema europskom festivalu. Iako nas većina nije mogla fizički prisustvovati samome događanju tisućama kilometara daleko, moderna tehnologija nam je omogućila da pratimo preko streamova nastupe omiljenih nam DJ-a. Tako smo barem dijelom mogli okusiti što nas čeka ovoga ljeta u gradu pod Marjanom.

Već svi znaju da je Ultra itekako mainstream festival, no unatoč tome pruža nam nešto novo što nismo imali prilike vidjeti kod nas. Prije par godina već se pokušalo sa sličnim idejama u Splitu kada se dvije godine za redom održavao Enter Festival, ali propao je radi raznih razloga; od loše organizacije, slabijeg odaziva do otkazivanja velikih imena. No, kako iza ovoga stoji Ultra organizacija, koja ima preko već 14 godina iskustva, nadajmo se da neće kiksati kod nas i da će se stvarno ispuniti sva očekivanja.

lineup

Foto: Facebook

Ultra Europe bi trebao zasjeniti sve dosadašnje elektronske festivale kod nas. Mnoga zvučna imena, popularna široj publici, trebala bi biti dostatna garancija velikom odazivu. Iako line up nije toliko brojan, dovedena su veoma poznata imena. Petak i subota su rezervirani za Split i za “zvijezde” kao što su: Afrojack, Armin Van Buuren, Avicii, Hardwell, Carl Cox, Fedde Legrand, Nicky Romero, Bingo Players, Sander Van Doorn i Marco Carola… dok je subota rezervirana za beach party na Hvaru uz Steve Aokija, Erick Morilla i Dada Life. Iako su svi uglavnom čuli za navedene, ugurala su se i još dva manje zvučna favorite Jamie Jones i Art Department. Naravno ovo je samo dio izvođača,a  uskoro stižu nove potvrde. Ako vas zanima kako će izgledati ovaj, slobodno možemo reći show, možete već sada kupiti karte po cijeni od 60 eura i sami provjeriti kako će biti na Poljudu 12. i 13. srpnja te po cijeni od 100 eura za hvarski event 14. srpnja.

rulja2

Foto: Facebook

Možda ovo nije festival koji će obožavati underground fanovi elektronike, ali svejedno bi ga i oni uz sve ostale vikend ljubitelje trebali posjetiti da bi mogli prosuditi zašto je Ultra proglašen jednim od najboljih EDM festivala.

(Visited 477 times, 1 visits today)

Komentari