Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Knjige

Predstavljanje knjige “Hitlerova socijalna država” u Židovskoj općini

08.04.2013. Marta Reljanović
Foto: facebook.com/fraktura.hr

Foto: facebook.com/fraktura.hr

Zbog loših vremenskih prilika u siječnju odgođeno je predstavljanje knjige Gotza Alyja Hitlerova socijalna država pa će se ono održati 16. travnja u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu (Palmotićeva 16). O knjizi će govoriti urednik izdanja Vuk Perišić i Seid Serdarević, Frakturin urednik, a ulomke iz knjige čitati će Vlatka Bjegović.

Hitlerova socijalna država nije još jedna knjiga o nacističkoj represiji i njezinim političkim i socijalnim procesima, nego se bavi nečim potpuno drugačijim, a vrlo važnim za svaku državu – analizira fiskalnu i proračunsku politiku nacionalsocijalističkog režima. Nacizam nije počivao samo na nasilju i zavaravanju stanovništva, već i na pljački – europskih Židova i svih okupiranih područja, čime se financirao nacistički zločinački pothvat. Alyjeva knjiga osobna je i iskrena te ima zanimljivost napetog trilera.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari