Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Predstavljanje knjige “Hitlerova socijalna država” u Židovskoj općini

08.04.2013. Marta ReljanovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/fraktura.hr

Foto: facebook.com/fraktura.hr

Zbog loših vremenskih prilika u siječnju odgođeno je predstavljanje knjige Gotza Alyja Hitlerova socijalna država pa će se ono održati 16. travnja u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu (Palmotićeva 16). O knjizi će govoriti urednik izdanja Vuk Perišić i Seid Serdarević, Frakturin urednik, a ulomke iz knjige čitati će Vlatka Bjegović.

Hitlerova socijalna država nije još jedna knjiga o nacističkoj represiji i njezinim političkim i socijalnim procesima, nego se bavi nečim potpuno drugačijim, a vrlo važnim za svaku državu – analizira fiskalnu i proračunsku politiku nacionalsocijalističkog režima. Nacizam nije počivao samo na nasilju i zavaravanju stanovništva, već i na pljački – europskih Židova i svih okupiranih područja, čime se financirao nacistički zločinački pothvat. Alyjeva knjiga osobna je i iskrena te ima zanimljivost napetog trilera.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Komentari