Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Predstavljanje knjige “Hitlerova socijalna država” u Židovskoj općini

08.04.2013. Marta Reljanović
Foto: facebook.com/fraktura.hr

Foto: facebook.com/fraktura.hr

Zbog loših vremenskih prilika u siječnju odgođeno je predstavljanje knjige Gotza Alyja Hitlerova socijalna država pa će se ono održati 16. travnja u 19 sati u Židovskoj općini u Zagrebu (Palmotićeva 16). O knjizi će govoriti urednik izdanja Vuk Perišić i Seid Serdarević, Frakturin urednik, a ulomke iz knjige čitati će Vlatka Bjegović.

Hitlerova socijalna država nije još jedna knjiga o nacističkoj represiji i njezinim političkim i socijalnim procesima, nego se bavi nečim potpuno drugačijim, a vrlo važnim za svaku državu – analizira fiskalnu i proračunsku politiku nacionalsocijalističkog režima. Nacizam nije počivao samo na nasilju i zavaravanju stanovništva, već i na pljački – europskih Židova i svih okupiranih područja, čime se financirao nacistički zločinački pothvat. Alyjeva knjiga osobna je i iskrena te ima zanimljivost napetog trilera.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Komentari