Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Predstavljen program Komedijafesta u sklopu Špancirfesta

16.07.2013. Tim HrvaćaninVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/spancirfest

Foto: facebook.com/spancirfest

U sklopu varaždinskog Špancirfesta svake se godine održava i kazališni program Komedijafest, koji donosi niz probranih humorističnih i satiričnih predstava.
Program ovogodišnjeg Komedijafesta otvorit će Histrioni predstavom Gospodsko dijete Kalmana Mesarića u režiji Dražena Ferenčine. Predstava se bavi odnosom grada i sela (Zagreb i Šestine), što je i danas aktualna tema.
Teatar Gavran predstavit će se predstavom Lutka, koja na futuristički način progovara o žensko-muškim odnosima. Glavni lik, umjesto sa stvarnom ženom, počinje živjeti sa ženom-lutkom, androidom.
Kostadinka Velkovska, poznata šansonijerka i glumica, prikazat će spoj etna i šansone, zabavnog programa i kazališne predstave u dvojezičnom, hrvatsko-makedonskom, Kosta cabaretu.
Bit će izvedena i legendarna monodrama Ljubomira Kerekeša, Dimnjačar, prema tekstu Mirka Keleka i u produkciji Histriona, koja je uvijek favorit publike.
Zadnju večer Špancirfesta Arijana Čulina i Stojan Matavulj, zajedno s pratećim bendom, izvode Bluz guz Cabaret – stand up cabaret show sačinjen od četrnaest poznatih, ali pametno i humorno prepjevanih pjesama kojima dotiču sve – od muško-ženskih odnosa do aktualnih društvenih tema.
Ulaznice za sve predstave su 40 kuna, a bit će dostupne u sustavu Eventima. Sve predstave, kao i prošle godine, bit će izvedene u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu partnerstva s tom uglednom kazališnom kućom.
Podsjećamo, ulaznice za koncerte u sklopu Špancirfesta puštene su u prodaju u sklopu sustava Eventim. Do 1.8. festivalska ulaznica iznosi 105 kuna, a vikend ulaznica 42 kuna, nakon čega festivalska poskupljuje na 150, a vikend na 60 kuna. Jednodnevne ulaznice bit će dostupne po cijeni od 30 kuna, izuzev za koncerte Skunk Anansie, Gibonnija te Triggerfinger, odnosno Buraka Som Sistema.

(Visited 61 times, 2 visits today)

Komentari