Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Premijera filma “Generacija ’68” Nenada Puhovskog u Art-Kinu

20.04.2016. Ziher.hrFoto: Screenshot/https://vimeo.com/154572364

U četvrtak, 21. travnja s početkom u 20 sati održat će se riječka premijera filma Generacija ’68 Nenada Puhovskog. Uz redatelja, premijeri će nazočiti i scenaristica i montažerka Vesna Biljan Pušić. Generacija ’68 redateljev je filmski hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i zahtijevati nemoguće.

Nenad Puhovski svojim novim filmom propituje stvarne dosege promjena, na društvenom i, vjerojatno važnijem, osobnom planu. Lako je imati ideje, učiniti ih vjerodostojnima generacijama koje slijede – nešto teže. Odbacujući ideale ’68 kao neostvarive, nove generacije stvaraju neke svoje, možda još iluzornije. Scenarij, uz Nenada Puhovskog potpisuje i Vesna Biljan Pušić kao i montažu, glazbu Rundek Cargo Trio – Isabel, Dušan Vranić Duco i Darko Rundek. Dokumentarni film «Generacija ’68» premijerno je prikazan na ovogodišnjem ZagrebDox-u.

Premijera filma Nenada Puhovskog otvorit će ujedno i ciklus filmova Factumentarci koji donosi ukupno 10 recentnih filmova produkcije Factum. Factum je hrvatska nezavisna dokumentarna produkcijska kuća koja je u 17 godina postojanja ralizirala preko 70 višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na 80-ak svjetskih festivala. Factumentarci su na repertoaru Art-kina od 21. do 24. travnja.

Drugi dan programa, u petak, 22. travnja na repertoaru Art-kina će se naći dokumentarni film Zajedno koji istražuje uspone i padove u ljubavnim vezama te U potrazi za snom Mladena Mitrovića o ponovnom susretu grupe nekadašnjih Sarajlija. Treći dan donosi četiri filma srednjeg metra – Vajt i Čedo Nikole Strašeka, Razorubičenje Domagoja Matizovića i Igora Zelića te Limb Davora Kanjira. Posljednji dan programa donosi Sretno! o 300 radnika koji su ostali bez posla zatvaranjem rudnika te Dum Spiro Spero Pere Kvesića o životu i smrti.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari