Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Premijera filma “Generacija ’68” Nenada Puhovskog u Art-Kinu

20.04.2016. Ziher.hrFoto: Screenshot/https://vimeo.com/154572364
Vrijeme čitanja: 1 minuta

U četvrtak, 21. travnja s početkom u 20 sati održat će se riječka premijera filma Generacija ’68 Nenada Puhovskog. Uz redatelja, premijeri će nazočiti i scenaristica i montažerka Vesna Biljan Pušić. Generacija ’68 redateljev je filmski hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i zahtijevati nemoguće.

Nenad Puhovski svojim novim filmom propituje stvarne dosege promjena, na društvenom i, vjerojatno važnijem, osobnom planu. Lako je imati ideje, učiniti ih vjerodostojnima generacijama koje slijede – nešto teže. Odbacujući ideale ’68 kao neostvarive, nove generacije stvaraju neke svoje, možda još iluzornije. Scenarij, uz Nenada Puhovskog potpisuje i Vesna Biljan Pušić kao i montažu, glazbu Rundek Cargo Trio – Isabel, Dušan Vranić Duco i Darko Rundek. Dokumentarni film «Generacija ’68» premijerno je prikazan na ovogodišnjem ZagrebDox-u.

Premijera filma Nenada Puhovskog otvorit će ujedno i ciklus filmova Factumentarci koji donosi ukupno 10 recentnih filmova produkcije Factum. Factum je hrvatska nezavisna dokumentarna produkcijska kuća koja je u 17 godina postojanja ralizirala preko 70 višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na 80-ak svjetskih festivala. Factumentarci su na repertoaru Art-kina od 21. do 24. travnja.

Drugi dan programa, u petak, 22. travnja na repertoaru Art-kina će se naći dokumentarni film Zajedno koji istražuje uspone i padove u ljubavnim vezama te U potrazi za snom Mladena Mitrovića o ponovnom susretu grupe nekadašnjih Sarajlija. Treći dan donosi četiri filma srednjeg metra – Vajt i Čedo Nikole Strašeka, Razorubičenje Domagoja Matizovića i Igora Zelića te Limb Davora Kanjira. Posljednji dan programa donosi Sretno! o 300 radnika koji su ostali bez posla zatvaranjem rudnika te Dum Spiro Spero Pere Kvesića o životu i smrti.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Komentari