Istaknuto
18.06.2017.

Ako tijekom ljeta ostanete u Zagrebu, ili ga pak namjeravate posjetiti, zasigurno se nećete dosađivati. Istražili smo koji vas sve koncerti, predstave, radionice i festivali očekuju u hrvatskoj metropoli narednih tjedana, a nudi se sve - od klasične glazbe do suvremene umjetnosti.

15.06.2017.

Vrijeme je da saznate sve važne informacije vezane uz ovogodišnji festival, od popisa stageova i rasporeda nastupa do prijevoza i dodatnih festivalskih sadržaja. Čak i ako ste redoviti posjetitelj INmusica, festival je ove godine uveo neke novitete.

Film

Premijera filmova “Plavi Petar” i “Živjeti, ploviti” u Art-kinu

16.06.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/art.kino.croatia

U ponedjeljak, 19. lipnja s početkom u 20 sati u Art-kinu će se premijerno prikazati dva filma – igrana drama “Plavi PetarMarka Šantića te dokumentarni film “Živjeti, plovitiLane Šarić. Premijeri će prisustvovati redatelj Marko Šantić, direktor fotografije Dario Hacek, producent Jure Bušić (Jaka Produkcija) te brojna ostala filmska ekipa.

“Plavi Petar” je sniman u Rijeci, preciznije na području Mlake s izuzetno jakom glumačkom postavom, među kojima su i Hrvoje Vladisavljević, Dražen Mikulić, Alan Katić, Olivera Baljak, Tanja Smoje, Damir Orlić, Zdenko Botić i Marija Geml.

Radnja filma prati mladog policajca Petara koji živi s roditeljima u maloj jednokatnici, iz koje im prijeti deložacija. Prilikom jedne ovrhe on prekorači policijske ovlasti i pokuša zaštititi stari bračni par nad kojim se vrši ovrha. Petar zna da sustav ne valja, ali stvari nisu uvijek tako jednostavne.

Dokumentarni film “Živjeti, jedriti” prati život troje protagonista koji žive na jugu Europe, u tri mediteranske zemlje (Hrvatska, Grčka, Italija). Pavel je profesionalni jedriličar, rođenjem Zagrepčanin, a državljanstvom Talijan; Ane radi kao kuharica u obiteljskom restoranu na Mljetu;  Yiannis živi u malom grčkom mjestu i bavi se ribarenjem. Umjesto da isele s krizom pogođenog juga Europe i sreću potraže negdje drugdje, oni uočavaju potencijal, dragocjene resurse te mogućnost za osobnu sreću i napredak upravo u svojim zemljama i na Mediteranu kao širem pojmu koji ih spaja. Lajtmotiv priče je putopis “Besa”, djelo slavnog nautičara Jože Horvata.

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju putem elektronske pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonskim putem (051/323-261, u radno vrijeme blagajne – od 18 do 21 sati).

Komentari