Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Premijera filma ‘Zauvijek’ Monike Rusak u prostorima Filodrammatice

05.12.2015. Ziher.hrFoto: Press

Film Zauvijek premijerno će biti prikazan u Rijeci u petak 11. prosinca u prostorima Filodrammatice s početkom u 20 sati. Riječ je o diplomskom projektu Monike Rusak, koji je nastao pod mentorstvom izv. prof. art. Nadije Mustapić (MFA) te dodatnim mentorstvom izv. prof. art. Ingeborg Fülepp, mag. art. unutar modula Intermedije diplomskog studija Medijske umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

O filmu:
Projekt Zauvijek kratki je dokumentarni eksperimentalni film u trajanju do 15 minuta o prolaznosti života i (us)trajnosti najvećih životnih vrijednosti. U filmu su korišteni zvučni zapisi dokumentarnih snimki razgovora s glavnom protagonisticom, R. J. (88), oko čije se životne priče gradi nelinearni narativ. Prolaznost života prikazana je kroz simboliku vode kao glavnog pokretača priče koja u prenesenom značenju prikazuje izgubljenu ljubav glavne protagonistice, a prikazi pejzaža uz Dravu kod Varaždina kao i ostale scene u kojima se voda pojavljuje u različitim oblicima, glavni su okviri unutar kojih se odvija prošlost i sadašnjost jedne žene. Želja mlade redateljice je govoriti o trećoj dobi života i ljubavi kao glavnom osloncu u starosti, koja ne treba predstavljati tugu već i sreću u kojoj treba uživati u svakom trenutku. Svaku životnu dob treba shvatiti, prihvatiti i u njoj pronaći samog sebe te ostvariti zadovoljstvo u okolini u kojoj se nalazimo.

Film je sniman u Varaždinu početkom 2015. godine u Domu za starije i nemoćne osobe te na lokacijama uz rijeku Dravu. Proces izrade filma aktivirao je studente suradnike oko aktivnosti vezanih uz produkciju, promociju i prezentaciju filma i kao takav potiče mlađe umjetnike i studente na bavljenje bitnim problemima društva i/ili pojedinaca putem slobodnije filmske forme.

Produkcija: Akademija primijenjenih umjetnosti, diplomski studij Medijska umjetnosti i prakse
Sufinanciranje produkcije i promocija filma: Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Studenski kulturni centar u Rijeci (SKC)Režija i scenarij: Monika Rusak
Kamera: Luka Smuk
Montaža slike i zvuka: Luka Smuk, Monika Rusak
Mentorstvo: izv. prof. art. Nadija Mustapić, izv. prof. art. Ingeborg Fulepp

Glume: glavna protagonistica Ružica Juras, Dajana Jurman – Osip, Morena Matijašević, Nikol Čačić, Liberta Mišan
Scenografija: Liberta Mišan
Kostimografija: Melanija Rusak
Šminka: Ema Kerekeš (E’line studio Varaždin)
Vizualni identitet: Denis Barbić, apsolvent Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci.

Svoje mjesto u publici na dan premijere potrebno je rezervirati putem SMS-a na broj 0989081326 ili putem e-maila (morusak@gmail.com) do dana premijere (11.12.) do 18 sati.
Kontakt informacije:
Za dodatne informacije možete se obratiti na broj 0989081326 (Monika Rusak) ili na e-mail morusak@gmail.com

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari